fbpx

Novice

ZIMSKA LIGA: EKIPA U11 OSVOJILA ODLIČNO DRUGO MESTO

V soboto se je končala tudi zimska liga za ekipo U11, ki je potekala v ŠRC Triglav. Ponovno so Radomljani dosegli velik uspeh, saj so končali na drugem mestu, klonili so šele v finalu proti domači Olimpiji z minimalnim rezultatom 1:0.

Po velikem uspehu ekipe U13, o katerem smo pisali včeraj, z veseljem oznanjamo nov uspeh domače mladinske šole. Ekipa U11, ki jo vodi trener Andraž Pustotnik, se je veselila drugega mesta v zimski ligi. Na zaključnem turnirju najboljših osmih ekip, na katerega so bili naknadno povabljeni zaradi odpovedi ene ekipe, so prikazali odlične igre in se tako nekoliko presenetljivo a zelo zasluženo uvrstili v finale.

V skupini B so ob Radomljanih nastopali še igralci NK Rakek, NK Svoboda in NK Olimpija beli. Svoj pohod proti finalu so rumeni bojevniki začeli na tekmi proti NK Rakek, ki so jo dobili z 2:0. Sledila je težka tekma proti kasnejšim zmagovalcem, NK Olimpija beli in fantje so doživeli poraz z rezultatom 3:0. Na zadnji tekmi pa so strnili vrste in s 4:0 odpravili ND Svoboda ter osvojili drugo mesto v skupini. V skupini A sta na prvih dveh mestih končali ekipi NK Postojna in NK Bravo. V polfinalu je sledil obračun proti NK Postojna. Zelo zanimiva in napeta tekma, kjer smo videli kar 5 golov, se je končala z rezultatom 3:2 za naše šampione in uvrstitvijo v finale. V finalu pa ponovno obračun proti NK Olimpija beli. Tokrat so se igralci še bolj borili, poskušali premagati nasprotnika, vendar je bila Olimpija ponovno premočna in osvojila naslov.

Po tekmi je nekaj besed zaključnemu turnirju in rednemu delu namenil trener Pustotnik:

Andraž Pustotnik

            Andraž Pustotnik

»Na zimsko ligo v ŠRC Triglav smo se prijavili, ker je bila ta liga lani najboljša za našo selekcijo U11. Žal smo prepozno ugotovili, da je letos potekala zimska liga tudi zunaj, katere bi se z veseljem udeležili. V rednem delu, kjer je priložnost za dokazovanje dobilo vseh 14 fantov, smo v igri precej nihali, imeli veliko težav z realizacijo, zato je bil tudi rezultat temu primeren. Na zaključnem turnirju so priložnost dobili tisti fantje, ki so se v rednem delu najbolj izkazali. Odigrali smo dober turnir in prišli do finala, kjer smo žal izgubili proti Olimpiji. Fantje so se izkazali, imeli pa smo ponovno precej težav z realizacijo vseh priložnosti«.

Ekipa U11 je ponovno dokazala, da ima mladinska šola NK Kalcer Radomlje mnogo talentiranih nogometašev in želimo si, da se bodo še naprej tako dobro razvijali.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Besedilo: Matic Robida
Fotografija: Matjaž Avbelj