fbpx

Klub NK Radomlje

NK Kalcer Radomlje je praktično edino športno društvo v Radomljah, ki aktivno deluje že skoraj 40 let.

Bili so vzponi in padci, vendar nikoli nismo vrgli puške v koruzo. Vedno smo, predvsem zaradi mladih, našli dodatni motiv in vztrajali … Vzgajali smo svoje igralce, ki so kasneje uspešno igrali tudi v najboljših slovenskih klubih.

Danes lahko ponosno ugotovimo, da nogomet v Radomljah živi, kot še nikoli. Vsak dan mamice naredijo prometni zamašek, ko pripeljejo otroke na trening in lepo je pogledati nadebudne mlade fante in dekleta, kako se podijo za žogo. Za nameček pa smo uspešni tudi v tekmovalnem smislu.

Zdi se nam, da je bolj pomembno in edino pravilno, da smo usmerjeni v mlade in da želimo kvalitetno delati predvsem z vsemi mlajšimi selekcijami. Prvi in najpomembnejši cilj vseh nas je, da zagotovimo dobre pogoje in kvalitetno delo vsem otrokom, ki imajo veselje do nogometa. V klubu deluje deset perspektivnih trenerjev, tako da se za strokovnost ni bati. Ponašamo se s tem, da imamo trenutno aktivnih 9 otroških in mladinskih selekcij, ki tekmujejo v ligah NZS in MNZ Ljubljana izvajamo pa tudi krožke Otroškega nogometa in Igre z žogo na okoliških osnovnih šolah, kar pomeni, da več kot 300 otrok v Radomljah trenira nogomet.

Druga prioriteta NK Radomlje pa je infrastruktura, ki bo tem generacijam in našim zanamcem omogočala aktivno ukvarjanje z športom tudi v bodoče. V Radomljah smo začeli z gradnjo modernega športnega parka in verjamemo, da so obiskovalci Športnega parka zadovoljni z že narejenim in da verjamejo, da bomo z nadaljnimi investicijami naredili še korak naprej. Na naših igriščih je že trenirala tudi slovenska A moška in ženska reprezentanca, reprezentanca Ferskih otokov, hrvaški, turški, avstrijski prvoligaši in vsi so bili s pogoji zelo zadovoljni. Na naših igriščih organiziramo vse več turnirjev (tudi mednarodnih – Cordial Cup) in prijateljskih tekem najboljših slovenskih in tujih ekip.

Odlično sodelujemo tudi z vsemi okoliškimi nogometnimi klubi in našim sestrskim klubom, Ženskim nogometnim klubom Radomlje, kjer pa za nogomet in športne dejavnosti navdušujejo deklice in dekleta vseh starosti.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!