fbpx

Novice

Zagotovljeno sedmo mesto Radomljanov

V nedeljo so člani gostovali na Žaku, kjer so si priigrali tri točke in si s tem tudi zagotovili sedmo mesto na lestvici.

Ljubljančani in Radomljani na zadnji tekmi 35. kroga niso postregli s kakovostnim nogometom, za to pa je bila kriva predvsem razmočena zelenica z veliko stoječe vode. Vseeno so v Šiški ob koncu prišli do zmage naši mlinarji in si zagotovili sedmo mesto v prvenstvu, medtem ko bodo domačini končali na osmem.

Najbolj nevaren je bil v prvem polčasu poskus Denisa Bušnje. Ta je v 10. minuti od daleč sijajno meril v desni zgornji kot vrat, s konicami prstov pa je posredoval mladi Luka Baš.

Bravo je imel še naprej vse vajeti igre v svojih rokah, a številni koti in tudi prosti strel Bušnje v 19. minuti niso ogrozili vrat Radomelj.

V 21. minuti Baš po strelu Luke Štora po sredini ni imel pravega dela, mimo pa je po strelu z glavo sprožil tudi Nemanja Jakšić dve minuti kasneje.

Prvič so nevarno na drugi strani Radomljani zapretili v 31. minuti, a se je obramba domačih izkazala in strel Samsondina Oura blokirala pred vrati Matije Orbanića. Ta ni imel pretiranega dela niti po strelu Maria Čuića v 36. minuti.

Bušnja je bil še naprej najbolj nevaren nogometaš na razmočeni zelenici v Šiški, a tudi njegov tretji poskus od daleč je v sodnikovem dodatku prvega polčasa obranil Baš.

Tudi drugi polčas se je začel s priložnostjo Brava, a se je dvakrat izkazal Baš, ki je snel žogo domačima nogometašema tik pred strelom. V 50. minuti je po predložku Oura z neposredne bližine Filip Čuić zgrešil z glavo, kar je bila do tistega trenutka najlepša priložnost na tekmi.

V 64. minuti sta zapretili obe ekipi. Najprej gosti, ki so prek Filipa Čuića prišli do strela, a je tega blokiral Jakšić. Na drugi strani je takoj zatem Flakus Bosilj po predložku streljal iz zahtevnega položaja blizu gola in zgrešil.

Natančneje je od daleč meril Bušnja v 71. minuti, a je bil Baš vnovič na mestu. Na drugi strani je Ester Sokler v 73. minuti z glavo meril prek vrat.

Po mirnejšem obdobju so 13 minut kasneje gosti povedli, potem ko je Filip Čuić v 86. minuti izkoristil nepazljive branilce Brava in po podaji Vicka Ševlja dosegel edini gol na tekmi.

V zadnjem krogu bodo v soboto Radomlje domačin na tekmi proti Domžalam na njihovem stadionu ob Kamniški Bistrici.