fbpx

Novice

Potrditev obstanka Radomljanov

Prva nedeljska tekma med Taborom in Radomljami je bila pomembnejša za Sežance, saj v vsakem krogu bijejo pomemben boj za zbiranje točk, nujnih v boju za obstanek. A teh niso vknjižili, so pa jih Radomljani, ki so z novo zmago tudi teoretično potrdili obstanek.

Sežanci so do želene prednosti prišli v 11. minuti, ko je Sacha Marasović prodiral po desni strani kazenskega prostora in nato z lepo odmerjenim diagonalnim strelom premagal Emila Velića.

V 13. minuti so imeli Kraševci novo izjemno priložnost za podvojitev prednosti, vendar je Fahd Ndzengue zadel vratnico, potem ko je prišel sam pred Velića. Tudi v naslednjih minutah so si domači priigrali še nekaj obetavnih akcij, toda Radomljani so nato vzpostavili ravnotežje in tudi prevzeli pobudo.

V 28. minuti so imeli dotlej svojo najlepšo priložnost, ko je bil Filip Čuić pred vrati Tabora, vendar mu ni uspelo poslati žoge mimo Jana Koprivca. Pri Taboru je malce pozneje premalo natančno meril Jakoslav Stanković, v 35. minuti pa je Mario Čuić zadel prečko. Tudi v končnici polčasa je bilo še nekaj (pol)priložnosti, ki pa niso prinesle spremembe izida.

V 60. minuti je spet povsem sam pred Velića prišel Ndzengue, zmagovalec pa je bil radomeljski vratar. Ta je bil uspešnejši tudi od Adriana Zeljkovića, ki je poskusil v 72. minuti. Dve minuti pozneje pa so Radomlje izenačile. Le nekaj sekund po vstopu v igro je z glavo zadel neovirani Ester Sokler, ki je tako dosegel svoj deveti zadetek sezone.

Sokler bi lahko v 78. minuti poskrbel še za preobrat, vendar je takrat z glavo, spet je podal Madžid Šošić, malce zgrešil cilj. Do konca sta ekipi nato kazali previdnejšo igro brez pravih priložnosti. Je pa v 94. minuti imel Mihael Briški izjemno priložnost za domače, vendar je malce z desne strani zadel vratnico. Še več, nekaj sekund pred koncem tekme so domači ostali praznih rok, saj je v 96. minuti Uroš Korun z glavo zadel za slavje Radomljanov z 2:1.