fbpx

Novice

CORDIAL CUP 2023 JE USPEŠNO ZAKLJUČEN

Pretekli konec tedna je v Športnem parku Radomlje potekal tradicionalni turnir Cordial Cup, na katerem je skupno delovalo več kot 50 ekip, iz štirih držav. Turnir je bil zaradi slabega vremena prestavljen na 6. in 7. maj, ter uspel v polni meri in super navijaškem vzdušju.

V soboto je potekalo tekmovanje za selekcije U-11, v nedeljo pa za selekcije U-13

Med ekipama U-11 se je v soboto zbralo 28 moštev, ki so bila razvrščena v skupine po štiri. Domači Radomljani so bili razdeljeni v tri ekipe; 

  • Radomlje- Rumeni, ki so v skupini igrali proti Brinju iz Grosuplja, Jesenicam, in ŠN 1. Gol-u iz Rijeke; 
  • Radomlje- Črni, ki so v skupinskem delu merili moči z Triglavom iz Kranja, Krko in ekipo ŠN Gorišnica;
  • Radomlje- Rumeno-črni, ki je v skupinskem delu igrala z ekipo iz Klagenfurta, Domžalami in Izolo. 

Ekipam Radomlje Rumeni in Radomlje Črni se je uspelo uvrstiti v izločilne boje. Ekipa črnih je z rezultatom 4:0 izpadla v osmini finala proti ekipi NK Bravo, najdlje pa je uspelo priti ekipi rumenih, ki je morala v četrtfinalnem obračunu priznati premoč Klangenfurtu, ki so slavili z rezultatom 2:1. 

Kasneje so se v polfinalu srečale ekipe HSV Klangenfurt in NK Bravo, ter Fonix Gold FC in ND Slovan. Na koncu so slavili mladi nogometaši iz Madžarske, Fonix Gold FC, ki so v finalnem obračunu z 2:0 premagali vrstnike iz ekipe HSV Klagenfurt. Tretje mesto je osvojila ekipa NK Bravo, ki je v odločilni tekmi premagala ND Slovan, z rezultatom 4:1. 

Curdial-Radomlje_U11_06_05_2023_016

Image 1 of 163

V nedeljo se je v starostni kategoriji do 13 let zbralo 26 ekip. Radomljani smo sodelovali z dvema ekipama. Ekipa Radomlje Rumeni je bila v skupini z Ribnico, združeno ekipo Šenčur- Velesovo in ekipo Posavje Krško, ekipa Radomlje Črni pa z ekipo iz Rijeke ŠN1 Gol, NK Olimpijo, Zarico Kranj ter ekipo ŠN Gorišnica. Radomlje Rumeni so se kot prvi v skupini prebili v osmino finala, kjer pa so z 1:0 klonili proti združeni ekipi iz NK Bled- Bohinj. 

V polfinalu so se pomerile ekipe Domžal in Aluminija ter ekipe Olimpije in Kety Emmi & Impol Bistrice. V obeh polfinalih so o končnem zmagovalcu odločale 11-metrovke. Ekipa Aluminija je po enajstmetrovkah izločila ekipo Domžal, ekipa Olimpije pa ekipo Kety Emmi & Impol Bistrica. Na koncu so v finalu slavili nogometaši NK Aluminija

Na odločilni tekmi finala so bili boljši od nogometašev NK Olimpije. Na tekmi za tretje mesto je ekipa NK Kety Emmi & Impol Bistrica v izdihljajih tekme tehtnico prevesila na svojo stran, in z rezultatom 1:0 premagala ekipo NK Domžal

 

Curdial-Radomlje_U13_07_05_2023_002

Image 1 of 175

Poleg uradnega dela tekem, je na turnirju potekal tudi pester spremljevalni program, kjer so se igralci lahko pomerili v merjenju hitrosti strela, ciljanje na tarčo in v nogometnem tenisu. S tem so se tudi potegovali za lepe nagrade, kot so nogometna žoga in nogometni čevlji.  Obiskovalci so lahko zavrteli tudi kolo sreče in zadeli različno dragocene nagrade. V soboto je v parku potekala tudi nagradna igra za podpisan dres našega reprezentanta Benjamina Šeška. 

 

Nogometni klub Radomlje se sem sodelujočim ekipam in gostom Športnega parka iskreno zahvaljuje za sodelovanje, ter jim čestita za dosežene rezultate na turnirju. 

Velika zahvala vsem trenerjem ter ostalim uslužbencem kluba in zunanjim sodelavcem, ki so pomagali pri izvedbi dogodka. Posebna zahvala pa gre tudi vsem staršem prostovoljcem, ki so sodelovali pri organizaciji turnirja ter skrbeli za dobro počutje in udobje vseh obiskovalcev. 

Močno si želimo in upamo, da se ponovno vidimo tudi prihodnje leto!

 

FOTO BY: Tomaž Strgar

https://photos.app.goo.gl/YNy6pmEptcKjtBb26

https://photos.app.goo.gl/d1aJ5YmPsQzKv1ku5