fbpx

Novice

Izjava za javnost

Spoštovani,

Ob neljubih dogodkih, ki so se dogajali na zadnji prvenstveni tekmi med NK Radomlje in NK Domžale v NK Radomlje izražamo absolutno podporo našemu trenerju  Oliverju Bogatinovu. Njegova reakcija sicer ni bila pravilna in obžalujemo, da ni zdržal pritiskov in da je odreagiral na nepravi način. Moramo pa poznati širše ozadje. Oliver Bogatinov je že pred tekmo opozarjal na pritiske in na pomembnost te tekme. V vseh izjavah je poudarjal, da bo naredil vse, da zaščiti integriteto tekmovanja in da bomo tekmo odigrali  pošteno in na zmago. Opozarjal je, da bo vsaj en klub, ki se bori za evropsko vozovnico, razočaran in nezadovoljen. Naši igralci si zaslužijo vse čestitke za dobro in pošteno odigrano tekmo, saj so zdržali pritiske, dali vse od sebe in nadaljevali odličen niz v spomladanskem delu sezone.

Nagovoriti želimo dejstvo, da je g. Senijad Ibričić, športni direktor NK Domžale, pred koncem srečanja prišel v tehnični prostor NK Radomlje in osebno žalil tako trenerja, kot NK Radomlje. Kljub opozorilom naj preneha z žaljenjem in neprimernim obnašanjem, se to ni zgodilo in provokacije so se stopnjevale. Oliver je odreagiral s potezo, ki jo obžalujemo, vendar pa je potrebno vedeti, da je tudi žaljenje, manipuliranje in zmerjanje oblika nasilja, ki jo sicer kamera ne more zaznati in ni tako evidentna, kot je bila neprimerna reakcija našega trenerja.

Zelo narobe je, da nihče ni obsodil obnašanja g. Ibričiča, ki je ostalo nekaznovano (prejel ni niti rumenega kartona), čeprav je on začel s provociranjem in žaljenjem tudi na osebnem nivoju in prvi prišel do tehničnega prostora NK Radomlje ter s tem močno posegel v osebni prostor trenerja in ostalega osebja strokovnega štaba in rezervnih igralcev. Glavni trener  Oliver Bogatinov se je poskušal obraniti in zaščititi svojo osebno in klubsko integriteto najprej s prošnjo naj se nasilnež oddalji in preneha z verbalnim nasiljem. Kasneje pa je bila njegova reakcija na provokacije napačna in narejena pod hudim pritiskom, pod katerim se je znašel.

V klubu obsojamo vsako nasilje in nešportno obnašanje in se trudimo delovati v skladu z vrednotami v katere verjamemo. Gospod Bogatinov velja za mirnega, izobraženega in kulturnega trenerja in prepričani smo, da je bila njegova reakcija odraz žalitev in pritiskov, ki so se dogajali s strani g. Ibričića in NK Domžale.

Nagovarjamo pa vse pristojne odločevalce, ki bodo iskali pravico, da na stvar pogledajo celostno in z vseh zornih kotov. Proti nasilju in za dvig kulture v nogometu si moramo prizadevati na način, da so vsi vpleteni odgovorni za svoj del v nastali zgodbi. Samo tako, da bomo pristopali celostno, verjamemo in si tudi prizadevamo, da bo v bodoče moč k igri pristopati zgolj v športnem duhu in fair play-u.

S športnimi pozdravi,

Predsednik, Matjaž Marinšek

NK Radomlje