fbpx

Novice

USPEŠEN VIKEND ZA RUMENE BOJEVNIKE

Prvenstva za mlajše selekcije so v polnem teku in pretekli vikend je bil za naše mlade upe zelo uspešen. Mladinci so slavili na gostovanju v Gorici, kadeti so uspeh dopolnili s točko, visoko zmago pa so zabeležili starejši dečki, ki so se po remiju Slovana ponovno približali prvemu mestu na lestvici.

Mladinci in kadeti so se v 20. krogu 1.SML in 1.SKL odpravili na težko gostovanje v Novo Gorico. Tokrat so na igrišče prvi stopili mladinci, ki so tekmo pričakali v precej dobri formi. Tekma na umetni travi se je začela po željah Radomljanov, ki so že v 16. minuti povedli. Zadel je Matevž Mavrič. Napadi naših fantov niso pojenjali in že v 25. minuti je svoj prvi letošnji gol zadel Anis Đuzić, ki igra na mestu “pol špice” kot radi rečemo v nogometnem žargonu. Vodstvo z dvema zadetkoma žal ni trajalo dolgo, saj so si naši fantje privoščili veliko napako na sredini igrišča, ki jo je kaznoval Kosovar Basholli, ki je zadel za 1:2. Tak je bil tudi rezultat ob koncu polčasa.

V 2. polčasu smo spremljali zelo napeto tekmo, polno priložnosti na obeh straneh za spremembo izida, vendar so bili strelci mnogo manj učinkoviti kot v prvi tretjini tekme. Naša obramba je zdržala in mladinci so se veselili še druge zmage v spomladanskem delu prvenstva.

KADETI IZGUBILI 3 TOČKE V ZADNJIH MINUTAH

Kadetska ekipa je tokrat igrala svojo tekmo za mladinci. Obetala se je še ena lepa nogometna predstava in želeli smo si novih točk. Prvi polčas je bil zelo izenačen, obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, vendar je rezultat ostal nespremenjen. Na začetku drugega polčasa pa so naši fantje močno pritisnili proti vratom nasprotnika in si v prvih 20ih minutah priigrali nekaj izjemnih priložnosti. Eno so izkoristili in preko Andreja Pogačarja povedli. V obrambi so delovali zelo kompaktno in bližali smo se novim trem točkam. Vendar so imeli domačini drugačne načrte in so v 78. minuti po podaji iz prostega strela zadeli z glavo in izenačili. Rezultat 1:1 je bil tudi končni. 4 točke iz Gorice so velik kapital in odličen rezultat v boju za obstanek v 1. ligi.

STAREJŠI DEČKI S PETARDO IZ TRBOVELJ

Odlično predstavo so še enkrat več uprizorili starejši dečki, ki se iz Trbovelj vračajo z novimi tremi točkami in kar petimi zadetki. Že v 1. polčasu so s tremi zadetki odločili zmagovalca, v 2. polčasu pa so visoko zmago potrdili še z dvema zadetkoma. S hattrickom se je izkazal Lovro Žle. Starejši dečki še naprej ostajajo neporaženi in v boju s Slovanom za napredovanje v 1. slovensko nogometno ligo.

Vsem ekipam in njihovim trenerjem čestitamo za odlične predstave in jim želimo veliko uspeha tudi v nadaljevanju prvenstev.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Besedilo: Matic R.