fbpx

Novice

CORDIAL CUP 2022 JE USPEŠNO ZAKLJUČEN

Pretekli konec tedna je v Športnem parku Radomlje potekal tradicionalni turnir Cordial Cup, na katerem je skupno sodelovalo več kot 50 ekip. Turnir je bil na sporedu prvič po dveh letih, saj je bil v vmesnem času zaradi epidemije odpovedan. V soboto je potekalotekmovanje za selekcije U11, v nedeljo pa za selekcije U13.

Med ekipami U11 se je zbralo 32 moštev, ki so bila razvrščena v skupine po štiri. Domači Radomljani so bili razdeljeni v dve ekipi; Radomlje rumeni, ki so v skupini igrali proti Aluminiju, Varaždinu in Dobu ter Radomlje črni, ki so v skupinskem delu merili moči z Olimpijo, Posavjem iz Krškega ter ekipo Laby’s Mengo 28. Ekipa Radomlje črni se je uspela uvrstiti v izločilne boje, kjer pa je morala priznati premoč Domžalčanom, ki so slavili z rezultatom 4:0.

Kasneje so se v poflinalu srečale ekipe NK Olimpija in NK Maribor ter NK Domžale in NK Varaždin. Na koncu so slavili mladi nogometaši NK Domžale, ki so v finalnem obračunu z 2:1 premagali vrstnike Olimpije. Tretje mesto je osvojila ekipa NK Maribor, četrti pa so bili gostje iz Varaždina.

V nedeljo se je v starostni kategoriji do 13 let zbralo 24 ekip. Radomljani so imeli ponovno dve ekipi. Ena je bila v skupi z Jarenino, Taborom iz Maribora ter Varteksom, druga pa s Šenčurjem, Bravom in Izolo. Druga izmed ekip rumeno-črnih se je uvrstila v izločilne boje, kjer se je v šestnajstini finala pomerila z ekipo FC Koper. Primorci so slavili z izidom 3:1.

V polfinalu so pomerile ekipe Domžal in Varaždina ter Mure in Triglava iz Kranja. Na koncu so v finalu slavili nogometaši NK Vraždin. Na odločilni tekmi so bili z izidom 3:0 boljši od kranjskega Triglava. Na tekmi za tretje mesto so bili Prekmurci iz NŠ Mura z 1:0 boljši od NK Domžale.

Poleg nogometnega dela pa je na turnirju potekal tudi spremljevalni program, kjer so se obiskovalci lahko za lepe nagrade potegovali v ciljanju tarče z nogometno žogo ter merjenju hitrosti strela. Kot nagrade so prejeli dres slovenske nogometne reprezentance ter nove nogometne čevlje znamke Nike.

NK Radomlje se vsem sodelujočim ekipam in gostom iskreno zahvaljuje za sodelovanje ter jim čestita za dosežene uspehe na turnirju. Velika zahvala vsem trenerjem ter ostalim uslužbencem kluba, ki so pomagali pri izvedbi dogodka. Posebna zahvala pa gre tudi vsem staršem, ki so sodelovali pri organizaciji ter skrbeli za dobro počutje in udobje vseh obiskovalcev. Močno si želimo in upamdo, da se ponovno vidimo prihodnje leto.