fbpx

Novice

SELEKCIJA U14 NA SOSEDSKEM DERBIJU IZTRŽILA TOČKO

V ponedeljke 25.4. je selekcija U14 NK Radomlje v šestem krogu tekmovaja 3. lige starejših dečkov MNZ Ljubljana odigrala sosedski obračun proti ekipi ŠD Vir. Tekma je bila odigrana na Viru.

Glavni trener Tine Hlede je tekmo začel z naslednjo postavo: Deisinger, Mohar, Osolnik, Brecelj, Klančar, Kobal, Suvorov, Novak, Zadravec, Boltar in Chinoso.

Radomljani so tekmo začeli dobro, ekipa se je postavila visoko in takoj prevzela iniciativo. Večino časa je dogajanje potekalo na polovici domačinov, kjer je zmanjkala zadnja podaja ali pravočasno vtekanje. Poznalo se je, da je nasprotnik imel v ekipi starejše fante, kar je prišlo do izraza v dvobojih ena proti ena. Domačini so se dobro izkazali v obrambnih situacijah. Strategu Radomljanov je načrte nekoliko pokvarilo tudi slabo igrišče. Nasprotnik je v prvem polčasu pretil predvsem iz protinapadov in prekinitev, v eni izmed akcij je zadel tudi prečko. Spremljali smo veliko duelov in borbe, kot je tudi značilno za lokalni derbi.

Drugi polčas so Radomljani začeli z visokim pritiskom na domačo ekipo. To se jim je skoraj ovrestovalo, vendar so bili v zaključku malce premalo natančni. Tudi v drugem delu so prevladovali mladi Radomljani. V zadnjih desetih minutah srečanja je bil Vir nevaren z dolgimi žogami, vendar ekipa Radomelj je uspela mrežo ohraniti nedotaknjeno. Obe ekipi sta prikazali pohvale vredno igro.

Tekma se je končala brez golov, po srečanju pa smo za izjavo prosili glavnega trenerja ekipe Radomelj Tineta Hledeta: ”Derbi in hkrati tekma za prvo mesto na težkem terenu se je zaključila brez zadetkov. Res težka tekma proti starejšemu nasprotniku, ki bo trd oreh tudi v nadaljevanju. Svojo ekipo bi rad pohvalil za pravo borbo, koncentracijo skozi celoten obračun. Tako se namreč zastopa naš klub. Bili smo boljši, imeli več od igre. V določenih situacijah bi morali bolje odreagirati. Tudi nasprotnik je pretil, predvsem iz prekinitev in dvakrat zadel okvir vrat. Smo na pravi poti, veliko smo že naredili, veliko dala pa še čaka. Do konca prvenstva bo ogromno izzivov in komaj čakam, da se jim skupaj zoperstavimo.

Mladi Radomljani imajo po prvomajskih praznikih na sporedu še eno srečanje v rednem delu tekmovanja. V Športnem parku bo 7. maja gostovala ekipa Litije. To bo še en obračun za vrh lestvice saj ima ekipa iz Zasavja trenutno enako število točk kot rumeno-črni. Po končanem rednu delu se bo tekmovanje razdelilo na ligo za prvaka ter ligo za obstanek. Prva ekipa po končani ligi za prvaka napreduje v 2. ligo MNZ Ljubljana.