fbpx

Novice

TOČKE SO ODŠLE V LJUBLJANO

Sobota, 28.8.2021; 5.krog

Športni park Radomlje

Kadeti: NK RADOMLJE U17 : NK ILIRIJA  U17 ; 0:3

Mladinci: NK RADOMLJE U19 : NK ILIRIJA  U19 ; 0:3

 

Komentar: Erik Merdanovič

Po odlično oddelanem tednu treningov, kjer so bili vsi igralci na želenem nivoju energije, zbranosti in pristopa, smo v sklopu 5. kroga gostili ekipo ND Ilirija. Tekmo, v kateri smo iskali predvsem dosledno izvajanje principov našega modela igre in izboljšavo pri posesti žoge, smo na žalost vseh nas začeli z zaostankom, saj je nasprotnik po nespretnem izbijanju našega branilca povedel že v 10. minuti. Kasneje smo uspeli najti ritem, imeli solidno kontrolo nad žogo, a smo v zaključkih venomer ostali prekratki (slab strel, netočna podaja oz. predložek, prepasivno napadanje kazenskega prostora, neodločnost pri zaključevanju,…). V trenutkih, ko so bili naši napadi vse pogostejši, je sledila individualna napaka branilca, preko katere so gosti povedli z 0:2.
 
V drugem polčasu smo poizkušali rezultat obrniti, v zadnjih tridesetih minutah naredili nekaj rošad v postavitvi, si priigrali priložnosti s katerih bi se dalo zadeti (strel na prazna vrata smo tako kot v prvem delu zgrešili), a na žalost se je tekma končala v prid Ljubljančanov.
 
Fantom nimamo kaj očitati, saj so vztrajali do konca, se držali naših napotkov in s pristopom pokazali, da si želijo in zmorejo, toda tokrat to ni bilo dovolj za ugoden izid. 
 
Naslednjih štirinajst dni bomo najprej izkoristili za regeneracijo in analizo prvih petih krogov prvenstva, v nadaljevanju pa za izpopolnjevanje in ponavaljanje principov igre ter pripravo na tekme, ki prihajajo.