fbpx

Novice

DOBRA IGRA, SLABA TOLAŽBA

Prva liga Telemach 

Petek, 27.8.2021; 7.krog

Arena Z’dežele Celje

NK CELJE : NK KALCER RADOMLJE 2:0 (1:0) 

1:0 I. Božić (26.), 2:0 Begić (76.)

 

Tekmo sedmega kroga v Prvi Ligi sta tokrat v knežjem mestu odprla NK Celje in NK Radomlje. 

Prva resna priložnost na tekmi je pripadla gostom. Mladi Pogačar je na desni strani v stilu največjih mojstrov iz ritma vrgel bočnega branilca in v kazenski prostor poslal oster predložek. Z glavo je zaključil Božič, vendar je bil strel premalo natančen. 

V 26. minuti pa so domači povedli z 1:0. Podajo v prostor je sprejel Ivan Božič, žogo potegnil v kazenski prostor in močno ustrelil proti vratom Šugiča. Ta pa je z nesrečnim posredovanjem domačim omogočil prvo veselje na tekmi. 

Drugi polčas so ponovno bolje odprli gosti iz Radomelj. V 53. minuti je Božič med dvema igralcema lepo našel Šariča, ta je poskusil z atraktivnimi potezami, vendar je boljšo rešitev našel s povratno podajo nazaj. Žogo je ponovno sprejel Božič, še on pokazal nekaj nogometnih spretnosti in z levo nogo iz koraka streljal proti vratom golmana Raduha. Ta je že bil premagan, a rešila ga je vratnica. 

Za tem je sledilo še kar nekaj lepih akcij Radomelj, ki pa niso bile pretirano nvarne. Vsaj tako je bilo do 74. minute, ko je Guček s podajo v prostor na desni strani lepo našel odkritega Blaiča, ta pa ja s predložkom lepo našel Zabukovnika. Mark je iz težkega položaja iz voleja žogo dobro zadel, vendar je tudi ta ni našla poti v celjsko mrežo. 

Že v naslednji minuti pa je sledila kazen. Celjani so v prvi omembe vredni priložnosti izvedli hiter protinapad, ki pa ga je kronal Tjaš Begić. 

V sodnikovem podaljšku je za Radomlje priložnost ustvaril še Kregar, na desni strani je iz igre vrgel enega izmed domačih igralcev in nato zvito poskusil s strelom proti bližnjemu zgornjemu kotu. 

To pa je bila tudi zadnja resna priložnost na tekmi. Glede na prikazano igro bi lahko rekli, da so si Radomlje zaslužile vsaj remi, vendar je to slaba tolažba. 

Naslednja tekma, ki jo bodo odigrali mlinarski fantje bo nedokončano peto kolo pri Muri.

Tekma se bo od 60. minute naprej nadaljevala 3.9. 2021 ob 17:00.