fbpx

Novice

SREČA JE BILA NA PRIMORSKI STRANI

Prva liga Telemach 

Sobota, 21.8.2021; 6.krog

Mestni stadion Domžale

NK KALCER RADOMLJE : NK TABOR SEŽANA 0: 1 (0:0) 

Krivičič (80./11 m)

 

Po nedokončanem 5. krogu se je liga nadaljevala na Mestnem stadionu v Domžalah. Prvič v svoji zgodovini sta se v Prvi ligi pomerila NK Kalcer Radomlje in NK Tabor Sežana. 

Tekma je bila izjemno pomembna za oba tekmeca in zato se je začela tudi bolj taktično. V prvem polčasu si tekmeca nista ustvarila večjih priložnosti. Izjema je bil močan strel Rističa iz daleč, a je Šugič njegov strel ubranil. 

Drugi polčas se je začel malo bolj živahno, ko so domači Radomljani lepo izvedli protinapad po levi strani, vendar do zaključnega strela ni prišlo. 

Nato pa se je za Radomlje pisala usodna 79. minuta. Po akciji iz leve strani so Primorci prišli do podaje v kazenski prostor, kjer je do strela prišel Salkič. A po oceni sodnika je bil nad njem storjen prekršek in Marko Krivičič je izkoristil strel iz bele točke. 

Že v 82. minuti pa je bila situacija zrcalna. Po igranju z roko v kazenskem prostoru je sodnik Sagrkovič pokazal na 11-metrovko v korist domačih. Odgovornost je na svoje rame vzel Pišek, vendar je njegov strel zletel malo prek vrat. 

Tako se je tekma končala v korist gostov iz Sežane. 

Radomlje so s tem vpisale drugi poraz v tej sezoni, priložnost za popravek pa bodo imele že v petek, 27.8. ko odhajajo v Celje.