fbpx

Novice

KADETI IN MLADINCI SE IZ ŠIŠKE VRAČAJO S TREMI TOČKAMI

Sreda, 18.8.2021; 3.krog

Športni park Šiška (ŽAK)

Kadeti: NK BRAVO U17 : NK RADOMLJE U17; 4:1  

Mladinci: NK BRAVO U19 : NK RADOMLJE U19; 1:2  

 

Komentar Grega Ciglar: 

Po dobrem uvodu v prvenstvo smo po porazu z Bravom razumljivo razočarani. Je pa potrebno biti iskren in si priznati, da smo igrali z odlično ekipo, ki po moji oceni kotira k samemu vrhu v ligi. 

Bravo je trenutno boljša ekipa, predvsem fizično in tehnično, zato imajo po treh tekmah 100% izkupiček in zato so tri točke osvojili tudi včeraj. Taktično smo v resnici dobro držali obliko v fazi obrambe, a nam je kakovost nekaterih posameznikov Brava povzročala veliko težav, moji igralci pa so si dovolili preveč nepotrebnih individualnih napak iz katerih so nas igralci Brava vedno kaznovali. 

Gol iz prekinitve, enajstmetrovka, rdeči karton… To so zadeve, ki jih moramo na treningu čimprej eliminirati, predvsem zadetke iz prekinitev, nepotrebne prekrške v nevarni coni in individualne napake v obrambi. To bo naš fokus v nadaljevanju, saj bo to ključnega pomena v borbi za točke.

 

Komentar Erik Merdanović: 

Po dveh porazih, za katere smo si bili krivi sami, smo vsi skupaj nestrpno pričakovali tekmo proti NK Bravo. Že pred samo tekmo smo vedeli, da bo izjemno zahtevna in da bomo morali biti vsi na 100%, če jo bomo želeli končati s pozitivnim rezultatom. Tekmo smo dobro odprli si priigrali nekaj pol priložnosti ter na koncu tudi zasluženo povedli. 

Po golu smo za trenutek izgubili koncentracijo, kar je nasprotnik izkoristil in izenačil. Že tukaj so igralci pokazali karakter in nadaljevali z našim načinom igre in po lepi individualni akciji Zulića smo prišli do novega vodstva, z zadetkom Štormana. V drugem polčasu pa so domačini na vsak način želeli priti do izenačenja ampak smo z discipliniranim branjenjem tekmo pripeljali do konca in se veselili prve zmage v letošnjem prvenstvu. 

Ta zmaga je bila izjemno pomembna za našo samozavest, saj je bilo po prvih dveh tekmah razočaranje veliko. Igralcem kot tudi ostalemu trenerskem osebju bi rad čestital za prikazano igro, karakter, predvsem pa pristop, ki so ga prikazali na tekmi.