fbpx

Novice

SELEKCIJI U15 IN U14 ZADRŽALI PRVO MESTO NA LESTVICI

Pretekli konec tedna sta bili na delu tudi selekciji starejših dečkov, ki nastopata v medobčinskem tekmovanju pod okriljem MNZ Ljubljana.

Selekcija U15 pod vodstvom trenerja Bojana Komatovića je v soboto, 7. maja ob 13. uri v Športnem parku Radomlje gostila neposrednega konkurenta za naslov prvaka. Ekipa NK Dren Vrhnika, ki je pred sobotnim obračunom z Radomljani na lestvici s tekmo več za rumeno-črnimi zaostajala za eno točko, je prikazala zelo napadalno igro. Že v sedmi minuti so Vrhničani povedli z zadetkom Hrovatiča in s tem Radomljanom pokazali, da bo boj za prvo mesto zelo napet. Na tekmo je prišla mlade Radomljane podpirati tudi navijaška skupina Mlinarji. V drugem polčasu so zopet bolje začeli gostje in v 42. minuti preko Botonjića vodstvo povišali na 0:2. Radomljani pa so uspeli ohraniti mirno kri in v 55. minuti so prišli do prvega zadetka. Stoti gol Radomljanov v aktualni sezoni je dosegel prvi strelec moštva Alen Muminović, isti igralec pa je v 63. minuti dosegel tudi izenačujoč zadetek ter s tem svoji ekipi zagotovil remi in ohranitev vodstva na lestvici 1. lige MNZ Ljubljana. Ekipa Vrhnike je na sobotnem obračunu prejela prva dva zadetka v letošnji sezoni, ekipi pa sta se še drugič v tekmovanju razšli z neodločenim izidom. Radomljani imajo tako s tekmo manj eno točko prednosti pred svojimi zasledovalci iz rodnega kraja Ivana Cankarja.   

  

Po tekmi je za nas spregovoril trener Bojan Komatović: ”To je bila zelo težka tekma, proti zelo težkemu nasprotniku. V luči velike želje in visokih pričakovanj smo tekmo začeli v nekolikšnem krču. Očitno je bila želja prevelika in namesto, da bi nas publika in Mlinarji ponesli, smo pod pritiskom padli in to je bilo moč opaziti skozi celoten prvi polčas. Vrhnika je hitro povedla, mi pa nismo mogli sestaviti dveh podaj. Med odmorom smo fante malo pomirili, se med seboj pogovodili in v drugi polčas krenili bolj odločno. Vrniti se po zaostanku 0:2 proti ekipi Vrhnike je bila vse prej kot lahka naloga. To nam pove, kakšen karatker ima naša ekipa. Zares kapo dol fantom. Hvala vsem navijačem, staršem in seveda Mlinarjem, ki so nas prišli v tolikšnem številu podpirati. Časa za počitek ne bo veliko, kajti že v sredo nas čaka nova tekma.

V naslednjem krogu se bodo rumeno-črni v gosteh pomerili z ekipo NK IB 1975 Ljubljana. Tekma bo na sporedu že jutri, 11.5. 2002 ob 17.00 v Športnem parku Štefana Beleta na Ježici.

 

Selekcija U14 premagala drugouvrščeno ekipo Litije

V nedeljo je bila v Športnem parku odigrana tekma 17. kroga 3. lige strejših dečkov MNZ Ljubljana. Domači Radomlajni so gostili ekipo Litije, ki je imela do tega srečanja enako število točk kot ekipa rumeno-črnih. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so že v tretji minuti srečanja tudi povedli. Domača ekipa si je v prvem polačsu priigrali nekaj lepih priložnosti za izenačenje, vednar so bili v zaključku nekoliko premalo zbrani. V drugem polčasu so Radomljani hitro dosegli izenačujoč zadetek. V 42. minuti je bil natačen Vid Chinoso Ugwaegbunam Juvančič. Isti igralec je v manj kot desetih minutah dosegel ”hat-trick”, med strelce pa sta se za Radomljane, ki so na koncu slavili s 5:1, vpisala tudi Žan Boltar in Maj Zadravec, ki je s 26 zadetki drugi strelec prvenstva.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril trener Tine Hlede: ”Tekma proti direktnemu nasprotniku za naslov se ni začela po naših željah. Gostje iz Litije so po naši napaki hitro povedli. Naš odziv je bil pravi, bili smo samozavestni in odločni. Kljub temu, da v prvem polčasu nismo uspeli zadeti, smo bili nevarni in si pripravili kar nekaj priložnosti iz katerih bi lahko prišli do zadetka. Dobra igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, za nameček pa smo bili tudi strelsko uspešni. Kmalu smo izenačili in nato dodali še štiri. Drugi polčas je bil verjetno najboljši polčas odkar smo skupaj. Ekipa se je držala dogovora in prikazali smo zares odlično predstavo. Prvi del sezone je zaključen, trenutno smo prvi in verjamem, da bomo s takšno željo in energijo na prvem mestu tudi ostali.

Selekcija Radomljanov do 14 let bo v 18. krogu prosta, 21. maja pa se bo doma v derbiju kroga pomerila z ekipo ŠD Vir, ki ima trenutno na vrhu lestvice enako število točk kot rumeno-črni.