fbpx

Novice

KADETI IN MLADINCI V DOMŽALAH OSVOJILI 3 TOČKE

V nedeljo 8. maja 2022 sta se mladinska in kadestka ekipa NK Radomlje v 24. krogu Prve slovenske kadetske in mladinske lige pomerili z ekipama NK Domžale. Tekmi sta bili na sporedu ob 11.00 in 13.00 na pomožnem igrišču v Športnem parku Domžale.

Strateg kadetov Dragan Čadikovski ni mogel računati na kaznovanega branilca Diega Gorgieva v ekipo pa se je po odsluženi kazni vrnil kapetan Matej Malenšek. Po sedemnajstih minutah srečanja so domačini vodili že z 2:0, strelca zadetkov sta bila Mlakar in Topalović. Pred koncem prvega polčasa je Radomljanom vodstvo Domžal uspelo znižati. V 28. minuti je po podaji Črta Vukovića zadetek dosegel Uroš Stojnić. Ekipi sta na premor odšli z izidom 2:1. V drugem polčasu so Radomljani takoj prišli do izenačenja. Glavna akterja prvi prvem zadetku sta bila ponovno na delu, le da sta tokrat zamenjala vlogi. Stojnić se je izkazal kot podajalec, svoj 7. gol v sezoni dosegel pa je dosegel Črt Vuković. Le deset minut kasneje pa so Domžalčani ponovno povedli. Zopet je bil strelec Topalović, ki j s tem zadetkom postavil tudi končni izid srečanja 3:2.

Pri mladincih trener Erik Merdanović ni smel računati na kaznovanega kapetana Anžeta Kolarja. Kapetansko vlogo je tako prevzel prvi strelec moštva mladincev Lovro Kostanjšek, ki je v letošnji sezoni dosegel že 11 zadetkov, temu pa je dodal še 8 asistenc. Tekmo so bolje odprli domačini, ki so v 23. minuti povedli preko Jakupovića. V 29. minuti se je poškodoval napadelc Ismir Nadarević, ki je bil primoran svoje mesto prepustiti Marku Žuliću. Do konca prvega polčasa je izid ostal nespremenjen, pred pričetkom drugega dela pa je moral gostujoči trener poseči že po drugi menjavi kajti zaradi poškodbe je igro zapustil tudi Niko Sigur. Namesto njega je priložnost dobil branilec Stefan Ilić. V drugem polčasu smo bili priča močni ofenzivi gostov iz Radomelj. Po manj kot petnajstih minutah drugega dela je rumeno-črnim uspelo izenačiti. Po podaji Bošnjovića je le nekaj minut po vstopu na igrišče natančno meril Nik Kovačič. Radomljani so nadaljevali z napadalno igro in v 83. minuti prišli do enajstmetrovke, ki jo je zanesljivo izvedel napadalec Moreno Vušković in s tem dosegel svoj sedmi zadetek na devetih srečanjih. V sodnikovem dodatku je usodo Domžalčanov iz prostega strela zapečatil še Rok Štorman in s tem potrdil zanesljivo zmago Radomljanov. Končni izid srečanja je bil 1:3.

Po tekmi je za nas spregovoril Lovro Kostanjšek, ki je dejal: ”Zmaga proti vodilnim Domžalam je rezultat dobrega dela trenerjev in igralcev v spomladanskem delu prvenstva, ko sta se v moštvu pojavila prava atmosfera in vzdušje. Kot vsak občinski derbi med Radomljami in Domžalami smo tudi tokrat spremljali napeto igro. S pravim pristopom in mentaliteto smo uspeli izid iz prvega polčasa obrniti in na koncu smo po mojem mnenju zasluženo slavili. Naj dodam, da mi je bilo v čast nositi kapetanski trak na tako pomembnem obračunu. Do konca prvenstva naš čakata še dve zelo pomembni tekmi. Zavedamo se kakšen je naš položaj in resnišno ciljamo na to, da sezono uspešno pripeljemo do konca.

Radomljani se bodo v predzadnjem krogu v Športnem parku Radomlje pomerili z ekipama NK Brinje Grosuplje. Tekmi bosta na sporedu v soboto, 14. maja ob 12.00 ter ob 14.00

Foto: Lado Vavpetič