fbpx

Novice

RADOMLJANI NADIGRALI CELJANE IN JIH PREHITELI NA LIGAŠKI LESTVICI

V soboto 7. maja 2022 sta se v Športnem parku Domžale v 34. krogu tekmovanja Prve lige Telemach pomerili ekipi NK Radomlje in NK Celje. Pred tekmo so imeli Celjani na sedmem mestu lestvice dve točki pred rumeno-črnimi. Radomljani so v izvrstni formi, saj so bili na zadnjih štirih tekmah prvenstva neporaženi. Domači strateg Nermin Bašić ni mogel računati na kaznovan obrambni dvojec, ki ga sestavljata Mateo Mužek in Luka Guček. V prvi postavi se je tako znašel izkušeni Rok Jazbec, ki je nosil tudi kapetanski trak, tekmo pa je prvič v letošnji sezoni začel Mario Čuić. V začetni enjaterici velja omeniti tudi Axel Prohoulyja in mladega Andreja Pogačarja.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so si v 10. minuti priigrali prvo resnejšo priložnost. Po podaji Prohoulyja se je sam pred vrati znašel Gedeon Guzina, ki pa je zatresel prečko, nato po odbiti žogi ponovno prišel do strela in s ”škarjicami” žogo poslal preko gostujočih vrat. V prvem polčasu se je izkazal tudi domači vratar Emil Velić, ki je v 42. minuti lepo posredoval po strelu z glavo gostujočega napadalca Medveda. Prvi polačas se je končal z izidom 0:0.

V drugem delu pa je Radomljanom le uspelo streti odpor gostov. V 53. minuti se je po podaji Prohoulyja iz oči v oči z vratarjem gostov znašel Gedeon Guzina, ki je žogo zanesljivo poslal v mrežo Celjanov. Naveza Prohouly-Guzina se je ponovno izkazala za učinkovito. Ista igralca sta bila namreč v vlogi asistenta in strelca že na tekmi proti Taboru. Manj kot deset minut kasneje je branilec Morozov na robu kazenskega prostora podrl Mrkonjića. Sodnik je sprva pokazal na belo točko, po intervenciji video sodnika iz sobe VAR pa je svojo odločitev spremenil v prosti strel za domače, Morozovu pa pokazal rdeč karton. Po protinapadu gostov je iz domačega kazenskega prostora dolgo žogo na Gedeona Guzino poslal Ivan Ćalušić, strelec prvega zadetka pa je po slabem posredovanju domače obrambe ponovno prišel v situacijo ena proti ena z gostujočim vratarjem in tudi tokrat bil učinkovit. Domačim je skoraj do konca tekme uspelo zadržati prednost dveh zadetkov, gostom pa je na vseeno posijal žarek upanja, saj je v četrti minuti sodnikovega dodatka zadel Sokler. Časa za kaj več kot samo častni zadetek pa je Celjanom zmanjkalo. Tekma se je tako končala z izidom 2:1.

Po tekmi je nekaj misli strnil Andrej Pogačar:”Mislim, da smo od prve do zadnje minute nadzorovali dogajanje na zelenici. V drug polčas smo krenili še bolj učinkovito, kot pa v sam začetek tekme, saj smo uspeli doseči dva zadetka. Srečanje bi lahko nekoliko mirneje pripeljala da konca, glede na to, da smo pred koncem prejeli zadetek. Vseeno pa so za nas najbolj pomembne tri točke in veseli smo ponovnega uspeha naše ekipe.” Pogačar je spregovoril tudi o razlogih za izjemno formo Radomljanov v spomladanskem delu ligaškega tekmovanja: ”Veliko je pripomoglo odlično vzdušje v ekipi. Med seboj smo namreč zelo povezani in se odlično razumemo, kar je posledično vidno tudi na igrišču. Do konca sezona imamo cilj doseči peto mesto in motivacije za to nam več kot očitno ne manjka.

Radomljani bodo v 35. krogu državnega prvenstva gostovali v Kopru. Tekma proti ekipi FC Koper bo na sporedu v ponedeljek, 16. maja ob 17.30.

 

⬇️ Komentar tekme proti NK Celje

Stadion Domžale

SODNIKI: Denis Šabangić, Jure Praprotnik, Grega Kordež, Mihael Antić, Bojan Mertik, Rade Obrenović

STRELCI: 1:0 Guzina (53′), 2:0 Guzina (63′); 2:1 Sokler (90′ + 4′)

NK RADOMLJE: Velić – Ševelj, Ćalušić (od 73′ Rugašević), Jazbec ©, Primc – Zabukovnik, Čuić (od 65′ Bumbu) – Pogačar (od 84′ Nuhanović), Mrkonjić (od 84′ Malenšek), Prohouly (od 65′ Šarić) – Guzina

NK CELJE: Rozman – Morozov, Flis, Stojinović, Terry (od 17′ Svetlin)– Tomić, Šporn – Begić (od 46′ Božić), Vrbanec (od 67′ Čop), Gbambele (od 73′ Sokler) – Medved (od 67′ Zaletel)

RUMENI KARTONI: Flis (71′)
RDEČI KARTONI: Morozov (62′)

Končni izid: NK Radomlje – NK Celje 2:0

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

10′ Guzina je po podaji Prohoulyja najprej zadel prečko, nato pa žogo poslal preko vrat gostujočega vratarja.

 

🔁 17′ Prva menjava pri Celju. Iz igre Lartey Sanniez, v igro Svetlin.

 

42′ Z obrambo se je po strelu z glavo Medveda izkazal vratar Velić.

 

⏯ 45′ Dve minuti sodnikovega dodatka.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Radomlje – NK Celje 0:0

 

🔁 46′ Druga menjava pri Celjanih. Iz igre Begić, v igro Božić.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

⚽️ 53′ GOOOOOOOOL! Po lepem vtekanju je zadetek za vodstvo domačih dosegel Gedeon Guzina.

 

61′ Glavni sodnik je po posredovanju VAR-a razveljavil enjastmetrovko za Radomlje ter dosodil prekršek na robu kazenskega prostora Celjanov.

 

🟥 62′ Pri Celjanih je zaradi prekrška nad zadnjim igralcem rdeč karton prejel Morozov.

 

⚽️ 63′ GOOOOOOOOL! Za povišanje vodstva na 2:0 je ponovno zadel Gedeon Guzina.

 

🔁 65′ Dvojna menjava pri domačih. Iz igre Čuić in Prohouly, v igro Šarić in Bumbu.

 

🔁 67′ Dvojna menjava tudi pri gostih. Iz igre Medved in Vrbanec, v igro Zaletel in Čop.

 

🟨 71Rumeni karton pri Celju za Flisa.

 

🔁 73′ Še ena menjava Celjanov. Iz igre Gbambele, v igro Sokler.

 

🔁 73′ Nova menjava pri domačih. Iz igre Ćalušić, v igro Rugašević.

 

🔁 84′ Dvojna menjava pri domačih. Iz igre Pogačar in Mrkonjić, v igro Nuhanović in Malenšek.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo pet minut sodnikovega dodatka.

 

⚽️ 90′ + 4′ GOL! Za znižanje vodstva je zadel Sokler.

 

⏹ KONEC TEKME!