fbpx

Novice

MLADINCI IN KADETI PROTI MARIBORU OSVOJILI 6 TOČK

Ekipi kadetov in mladincev NK Radomlje sta odigrali srečanji 23. kroga prve slovenske kadetske in mladinske lige. V Športnem parku Radomlje je gostoval NK Maribor, Radomljani pa so svoje delo opravili z odliko, saj so nasprotniku skupno nasuli kar sedem zadetkov.

Na tekmi kadetov je zaradi suspenza manjkal kapetan Matej Malenšek, trener Dragan Čadikovski pa več kot očitno s tem ni imel večjih težav, saj je njegova ekipa tekmo odigrala hrabro in taktično zelo disciplinirano. Kadeti so povedli s prelepim zadetkom Črta Vukovića v 15. minuti srečanja. Mariborčani so pred koncem polčasa uspeli izenačiti, strelec v 34. minuti je bil Grlić. V drugem delu so Radomljani odgovorili preko Stjepana Davidovića, ki je v 57. minuti svojo ekipo popeljal v novo vodstvo. Ekipa trenerja Čadikovskega se je usepla obraniti do konca srečanja in je tako zasluženo slavil z izidom 2:1.

Tudi mladinci pa so odlično začeli srečanje proti svojim vrstnikom iz štajerske prestolnice. Že v 5. minuti srečanja je zadel Moreno Vušković, ki je dosegel že svoj šesti zadetek v osmih tekmah. V 10. minuti je bil za povišanje vodstva natančen Lovro Kostanjšek, v 14. minuti pa svoj delež z evrogolom prispeval še Ismir Nadarević. V drugem delu so Radomljani nadaljevali s produktivno igro in preko Roka Štormana v 56. minuti vodstvo povišali na 4:0. Mariborčani so do častnega zadetka prišli v 75. minuti, strelec je bil Kralj. Nekaj minut pred koncem je piko na i postavil še rezervist Marko Žulić, ki je dosegel svoj prvi zadetek v sezoni.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril trener mladincev Erik Merdanović: ”Tekmo z Mariborom smo odlično začeli, saj smo v prvih petnajstih minutah zadeli kar trikrat, do konca prvega dela pa smo si priigrali še kar nekaj priložnosti. V drugem polčasu smo igro malce umirili, ter nekaj igralcev tudi spočili, saj imamo v nedeljo novo pomembno tekmo. Zmage smo se veselili povsem zasluženo, iskrene čestitke za zmago tudi kadetom. Sedaj nas čakajo tri ključna srečanja in prepričan sem, da bomo na koncu dosegli zastavljen cilj.

Ekipi kadetov in mladincev se bosta že v nedeljo pomerili z ekipama NK Domžale. Tekmi bosta na sporedu ob 11.00 in ob 13.00 v Športnem parku Domžale.