fbpx

Novice

AMIR BOTONJIĆ PO ZGODOVINSKEM USPEHU: ”OBSTANEK V LIGI NI BIL EDINI CILJ”

V soboto, 30.4.2022 si je članska ekipa NK Radomlje z zmago proti Taboru zagotovila obstanek v Prvi slovenski nogometni ligi. Klubu je ta podvig uspel prvič v zgodovina obstoja in to že tri kroge pred koncem rednega dela sezone. Prednost Radomelj pred Taborom iz Sežane trenutno znaša 10 točk, Radomljani pa bi si lahko z dobrimi rezultati v zadnjih treh krogih prvenstva zagotovili tudi peto mesto na lestvici.

Pogovarjali smo se z desno roko Nermina Bašića, pomočnikom Amirjem Botonjićem, ki je najprej spregovoril o zgodovinskem uspehu kluba: ”Prvotni cilj je izpolnjen, to je obstanek v ligi. Moram pa omeniti, da to ni bil edini cilj, ki smo ga imeli v letošnji sezoni. Prizadevali smo si tudi uveljaviti mlade igralce. Vzgoja mladih nogometašev je del strategije našega kluba in tudi na tem področju želimo biti uspešni”. Za NK Radomlje so v letošnji sezoni debitirali Anel Zulić (letnik 2004), Anže Kolar (letnik 2003), Nik Fortuna in Gašper Petek (oba letnik 2002). Na dveh prijateljskih obračunih je priložnost dobil tudi kadet Matej Malenšek (letnik 2005). Botonjić je nadaljeval: ”Pred sezono ni nihče v javnosti pričakoval, da si bomo že tri kroge pred koncem zagotovili obstanek v ligi. Znotraj kluba pa smo od prvega dne verjeli v ekipo in dajali igralcem samozavest. V januarskem prestopnem roku smo ekipo nekoliko preoblikovali ter ji dodali še nekaj psoameznikov, ki so ekipi prinesli dodadno vrednost. Mislim, da je končni rezultat zaslužen.” Botonjić se je dotaknil tudi same igre na sobotnem obračunu s Taborjem: ”Po tekmi je bilo veliko govora o tem, da po kakovosti prikazane igre to ni bila ena izmed boljših predstav naše ekipe. Potrebno je omeniti, da ne glede na to, kako velikega pomena je bil obračun s Taborjem, celotna sezone ne more zavzemati samo enega obračuna. Mirne vesti lahko rečem, da smo bili na vseh tekmah dobri. Skozi celotno sezono smo bili konstantni in konkurenčni vsakemu nasprotniku. Po številu ustvarjenih priložnosti smo bili nekaj časa celo v vrhu lige. Takšne predstave so v nogometu na koncu nagrajene. Čeprav si po igri sodeč v soboto morda nismo zaslužili prepričljive zmage, pa so osvojene tri točke zagotovo posledica trdega dela in dobrih iger skozi celotno sezono. Kar se same tekme tiče, lahko dodam, da smo taktično izpolnili večino nalog. Zavedali smo se, da sta za nas ugodna tako remi kot zmaga. Vseeno smo se odločili igrati na zmago, tako kot vsako tekmo in to smo tudi dosegli. Je pa res, da smo na sobotni tekmi lahko opazili eno stvar. Po prejetem zadetku se je pokazalo, da smo še vedno neizkušena in mlada ekipa. Konec koncev večina naših fantov letos prvič igra v slovenski Prvi ligi. K sreči ima naš glavni trener dovolj izkušenj, da je to med tekmo prepoznal in primerno reagiral z določenimi menjavami.” Pomočnik Botonjić je spregovoril tudi o planu za preostanek tekmovalne sezone: ”Plan za preostanek sezone je, da na vsaki tekmi do konca tekmovanja ciljamo na zmago. Želimo si premagati tako Celje, kot Koper in Domžale. Proti Kopru v letošnji sezoni nismo osvojili niti ene točke in za to se želimo oddolžiti.

Radomljani se bodo v soboto, 7.5. v Domžalah pomerili s Celjem, ki na lestvici trenutno zaseda sedmo mesto in ima dve točki več od rumeno-črnih. Tekma se bo pričela ob 15.00 v Športnem parku Domžale.