fbpx

Novice

SELEKCIJA U15 VISOKO UGNALA ŠKOFJO LOKO

Selekcija U15 NK Radomlje je v 8. krogu tekmovanja NZS U15 Zahod v Športnem parku Radomlje pričakala dvanajsto uvrščeno ekipo Škofje Loke – Medvode. Radomljani so imeli pred tekmo na lestvici sedem točk in so zasedali deseto mesto.

Glavni strateg ekipe Tine Hlede je v začetno enajsterico uvrstil naslednje igralce: DežmanVukalićVolčanšekKraševec ©Duranović – NovakKlančar – SuvorovBoltarKauković – Zadravec

Že v drugi minuti srečanja je bil pri gostih zaradi prekrška nad zadnjim igralcem izključen vratar Mačar. Radomljani so imeli na robu kazenskega prostora posledično na voljo prosti strel, ki ga je izvedel Alexander Suvorov, žoga pa je zletela mimo desne vratnice gostov. Isti igralec je imel priložnost za zadetek tudi v 6. minuti srečanja, ko se je znašel v položaju ena proti ena z rezervnim vratarjem Škofje Loke, slednji pa je njegov strel ubranil. V 18. minuti so imeli domači novo priložnost. Po podaji Kaukovića se je sam pred vratarjem znašel Zadravec, ki je meril nekoliko premalo natančno, saj je žoga zletela mimo leve vratnice. V 23. minuti pa smo naposled dočakali prvi zadetek. Po napačni podaji vratarja gostov je do žoge prišel Alexander Suvorov in priložnost izkoristil za vodstvo Radomljanov. To je bil njegov četrti zadetek v letošnji sezoni. Do konca prvega polčasa si gostje niso priigrali resnejše priložnosti, domačini pa so zadeli še drugič, tokrat je bil uspešen Denis Kauković.

V drugem delu srečanja smo še naprej spremljali premoč Radomljanov, ki z izjemo enega protinapada, v katerem so gostje zadeli prečko, nasprotniku niso dopuščali do resnejših priložnosti. Do konca srečanja so rumeno-črni zadeli še dvakrat (61. minuta in 76. minuta), obakrat se je med strelce vpisal Maj Zadravec in se tako na lestvici strelcev izenačil s svojim soigralcem Suvorovom, avtorjem prvega zadetka na srečanju. Tekma se je končala z zmago 4:0 v prid Radomljanov.

Po srečanju je za nas spregovoril trener selekcije U15 Tine Hlede: ”Zaslužena zmaga, ki je prišla v pravem trenutku. Tekmo smo dobro odprli in že v prvih minutah je vratar nasprotne ekipe prejel rdeč karton. Z igralcem več v polju bi morali situacije reševati bolj mirno, podaje bi morale biti močnejše ter bolj premišljene. Kljub temu smo uspeli do počasa zadeti dvakrat. V drugem polčasu smo se uspeli malce bolj umiriti in vse skupaj je izgledalo boljše. Še dvakrat smo zadeli in to je bil tudi končni rezultat. Fantje dajejo vse od sebe in to zmago so si popolnoma zaslužili. Ne glede na to pa vemo, da lahko vse skupaj izgleda boljše. Pred nami je teden z dvema tekmama v gosteh, v sredo proti Krki in v nedeljo proti Domžalam. Verjamem, da lahko ta skupina fantov naredi marsikaj in bo to tudi dokazala.

Starejši dečki bodo v sredo, 28. septembra ob 18.30 v Novem mestu odigrali zaostalo srečanje proti Krki. V naslednjem krogu pa se bodo v občinskem derbiju pomerili z ekipo Domžal. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 2. oktobra v Domžalah.

Tekst: Lamin Diallo