fbpx

Novice

RADOMLJANI Z DVEMA IGRALCEMA MANJ KLONILI PROTI PRVAKOM

Radomljani so se v 10. krogu Prve lige Telemach v Domžalah pomerili z ekipo Maribora. Po devetih odigranih krogi so imel rumeno-črni 10 točk na prvenstveni lestvici in so zasedali sedmo mesto, Maribor pa je bil s točko več na šestem mestu. Domači strateg Nermin Bašić je lahko po dolgem času računal prav na vse igralce, ki jih ima v kadru.

Že v tretji minuti srečanja so Radomljani doživeli šok, saj je iz protinapada po podaji Kronavetra zadel Baturina. V deveti minuti so imeli rumeno-črni priložnost za izenačenje, ko je iz prostega strela poskušal Samsondin Ouro, vendar se je žoga od živega zidu odbila preko vrat gostov v kot. V 10. minuti pa so do novega protinapada prišli gostje in Emil Velić je stekel iz kazenskega prostora ter pri tem po mnenju glavnega sodnika Obrenovića storil prekšrek nad zadnjim igralcem Maribor, za kar si je prislužil rdeč karton. V gol je po menjavi stopil rezervni vratar Luka Baš, Mariborčani pa so iz dosejenega prostega strela vodstvo povišali na 0:2. Strelec je bil kapetan Kronaveter. Radomljani so kljub igralcu manj še vedno poskušali z napadi in si tudi priigrali nekaj pol priložnost, vseeno pa niso uspeli priti do zaključnega strela. Na drugi strani so Mariborčani poskušali večkrat, vendar se je z nekaj izjemnimi obrambami izkazal mladi vratar Baš. Tik pred koncem prvega polčasa pa je drugi rumeni karton na srečanju prejel Madžid Šošić in Radomljani so morali srečanje nadaljevati kar z dvema igralcema manj.

V drugem polčasu so se Radomljani z dvema igralcem manj pretežno branili, ponovno pa je v vratih domačih blestel Baš, ki je ubranil več poizkusov gostov. V 61. so Mariborčani vodstvo pivišali. Po podaji iz kota je bil z glavo natančen Mitrović. Do konca srečanja so Mariborčani zadeli še dvakrat, v 78. minut je bil natančen Repas, v 86. pa Božičković. Kljub temu so Radomljani na trenutke vseeno nadzirali igro in imeli posest v svojih nogah, nikakor pa niso uspeli priti do zaključnega strela, saj so imeli v polju celotni drugi polčas kar dva igralca manj.

Po tekmi je za medije spregovoril strateg Radomljanov Nermin Bašić, ki je odgovornost za poraz prevzel nase: ”Srečanje je bilo odločeno že v prvih desetih minutah. Po takšni tekmi je težko karkoli analizirati. Predvsem bi se želel zahvaliti našim navijačem, ki so nam ponovno izkazali izjemno podporo in so nas celotno srečanje podpirali, ne glede na rezultat. Čestitke nasprotniku za zasluženo zmago. Vso krivdo za poraz prevzemam nase. Prepričan sem, da bi se tekma odvila povsem drugače, vkolikor ne bi tako zgodaj prejeli rdečega kartona. Sedaj je na vrsti reprezentančna pavza in vsi skupaj bomo imeli nekaj časa, da se spočijemo ter resetiramo in verjamem, da bo ekipa v prihodnjem obdobju delovala veliko bolje.

Radomljani se bodo po reprezentančnem premoru v gosteh pomerili z ekipo Celja. Tekma bo na sporedu v nedeljo 2. oktobra ob 17.30 s prenosom na programu Sportklub 1.

 

⬇️ Komentar tekme proti NK Maribor

Stadion Domžale

SODNIKI: Rade Obrenović (glavni sodnik), Robert Vukan (1. pomočnik), Tomaž Černe (2. pomočnik), Mihael Antić (VAR), Manueal Vidali (AVAR), Nejc Kajtazović (4. sodnik)

STRELCI: 0:1 Baturina (3′), 0:2 Kronaveter (13′), 0:3 Mitrović (61′), 0:4 Repas (78′), 0:5 Božičković (86′)

NK RADOMLJE: Velić – Marković, Korun (od 71′ Guček), Vrhovac, Ševelj (od 60′ Hrvoj) – Ouro (od 71′ N’Landu), M. Čuić (od 12′ Baš), Nuhanović – Šošić, Sokler, Cerar © (od 60′ Pogačar)

NK MARIBOR: Bergsen – Sikošek (od 46′ Guerrico), Uskoković, Mitrović, Vidaković (od 63′ Božić) – Repas (od 79′ Brnić) – Tolić, Kronaveter © (od 71′ Božičković), Antolin (od 63′ Čuk), Žinič – Baturina

RUMENI KARTONI: Nuhanović (17′), Marković (29′), Korun (29′), Šošić (41′, 45′), Vrhovac (43′); Vidaković (57′)

RDEČA KARTONA: Velić (10′), Šošić (45′)

Končni izid: NK Radomlje – NK Maribor 0:5

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

⚽️ 3′ GOL! Iz protinapada je po podaji Kronavetra zadel Baturina.

 

🟥 10′ V deseti minuti je zaradi prekrška izven kazenskega prostora nad zadnjim igralcem Maribora prejel Emil Velić.

 

🔁 12′ Pri domačih gre iz igre Mario Čuić, namesto njega pa v igro vstopa rezervni vratar Baš.

 

⚽️ 13′ GOL! Iz prostega strela je vodstvo gostov povišal Kronaveter.

 

🟨 17′ Rumeni karton je pri domačih prejel Nuhanović.

 

🟨 29′ Dva nova rumena kartona v vrstah Radomljanov. Prejel sta ju Marković in Korun.

 

🟨 41′ Še en rumeni karton za Radomljane. Prejel ga je Šošić.

 

🟨 43′ Že peti rumeni karton za domače. Tokrat ga je prejel Vrhovac.

 

🟨🟥 45′ Drugi rumeni karton je prej Šošić, ki je posledično moral zapustiti igrišče.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Radomlje – NK Maribor 0:2

 

🔁 46′ Menjava pri Mariboru. Na polčasu je igro zapustil Sikošek, namesto njega pa je v igro vstopil Guerrico.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

🟨 57′ Prvi rumeni karton pri gostih je prejel Vidaković.

 

🔁 60′ Dvojna menjava pri domačih. Iz igre Cerar in Ševelj, v igro Pogačar in Hrvoj.

 

⚽️ 61′ GOL! Po podaji iz kota je za goste z glavo zadel Mitrović.

 

🔁 63′ Dvojna menjava tudi pri gostih. iz igre Vidaković in Antolin, v igro Božić in Čuk.

 

🔁 71′ Še zadnji dve menjavi pri Radomljanih. Iz igre Korun in Ouro, v igro Guček in N’Landu.

 

🔁 71′ Menjava tudi pri gostih. Iz igre Kronaveter, v igro Božičković.

 

⚽️ 78′ GOL! Po uigrani akciji iz kota je napada uspešno zaključil Repas.

 

🔁 79′ Še zadnja menjava pri gostih. Iz igre Repas, v igro Brnić.

 

⚽️ 86′ GOL! Peti zadetek za goste je dosegel Božičković.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo štiri minute sodnikovega dodatka.

 

⏹ KONEC TEKME!