fbpx

Novice

AMIR BOTONJIĆ PRED TEKMO Z MARIBOROM

Pred obračunom desetega kroga Prve lige Telemach med NK Radomlje in NK Maribor smo se pogovarjali s pomočnikom trenerja Amirjem Botonjićem, ki je spregovoril o pričakovanjih pred nedeljskim obračunom z aktualnim državnim prvakom: ”Maribor smo v letošnji sezoni že premagali. Res je, da smo jih v prvem krogu presenetili, so pa pred tekmo oni presenetili tudi nas. Maribor je takrat tekmoval v Evropi in ni bil tako zelo osredotočen na domače prvenstvo. Mi smo to priložnost izkoristili in v Ljudksem vrtu zasluženo zmagali. To je zagotovo dokaz, da lahko ta rezultat ponovimo. Od tiste tekme smo kot ekipa napredovali, dobili smo tudi kar nekaj okrepitev. Res je, da imamo v zadnjem času nekaj težav pri igri, ki jih skušamo na treningih odpraviti. Vseeno pa nam to ne predstavlja tako velikega problema, da Maribora ne bi mogli premagati. Pomembno je, da smo na srečanju proti Mariboru stoodstotno pripravljeni in osredotočeni na našo igro. Le tako nam lahko uspe doseči pozitiven rezultat.

Trener Botonjić je spregovoril tudi o nedavni formi rumeno-črne ekipe: ”Dejstvo je, da že šest tekem v nizu nismo dosegli zmage, drži pa tudi, da nismo izgubili šestih tekem zaporedoma. Nanizali smo veliko neodločenih rezultatov, ki bi se zlahka spreobrnili tudi v našo zmago. Če pogledamo število točk, ki jih imamo po devetih odigranih krogih, moramo biti s tem izkupičkom zadovoljni. Vse bolj se tudi zavedamo, da je ekipo od lanske sezone zapustilo veliko število igralcev. Pomembno je, da nove fante čim prej ugiramo in da se na igrišču čim prej povežejo, saj bomo le tako lahko dosegli željene cilje. Zaradi serije brez zmage ne čutimo nobenega dodatnega pritiska. Prisoten je le pritisk, ki ga čutimo skozi celo sezono, tako igralci kot trenerji, saj želimo biti vsi skupaj kot ekipa uspešni.

Botonjić se je dotaknil tudi poletnih okrepitev in spregovoril o izzivih, ki jih okrepitve prinašajo: ”S trenutnim kadrom smo zadovoljni, saj je na treningih končno prisotna konkurenca. To je zelo pomembno, saj brez konkurence težko pričakujemo napredek. Fantje na treningih pridno delajo in se močno trudijo, za kar jih je potrebno pohvaliti. Je pa vseeno potrebno še enkrat dodati, da potrebujemo čas, da se lahko ekipa uigra in končno prikaže igro, ki jo želimo implemenirati. Prepričan sem, da bomo reprezentančno pavzo po tekmi z Mariborom dobro izkoristili za nadaljnjo pripravo ekipe in veselim se bodočih tekem v ligi, saj verjamem, da bo do takrat ekipa veliko bolj uigrana in povezana.

Radomljani imajo trenutno na lestvici 10 točk in zasedajo sedmo mesto, njihov današnji nasprotnik Maribor pa ima le eno točko več. Tekma desetega kroga med Radomljami in Mariborom se bo pričela ob 17.30 v Športnem parku Domžale.

Tekst: Lamin Diallo