fbpx

Novice

ANEL ZULIĆ Z REPREZENTANCO DO 19 LET V ELITNI KROG KVALIFIKACIJ

Kapetan mladinske ekipe NK Radomlje Anel Zulić se je s slovensko reprezentanco do 19 let uvrstil v elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U19 2023, ki bo potekalo prihodnje leto na Malti.

Slovenska izbrana vrsta se je v preteklih dneh v prvem krogu kvalifikacij na Nizozemskem pomerila z ekipami Severne Irske, Moldavije ter Nizozemske. Na prvem srečanju proti Severni Irski so varovanci Antona Žlogarja remizirali z rezultatom 2:2, Zulić pa je v igro vstopil v drugem polačasu. Na drugem srečanju proti reprezentanci Moldavije je visokorasli centralni branilec odigral vseh 90 minut, Slovenija pa je srečanje dobila z visokih 4:0. Na zadnjem odločilnem dvoboju proti domači Nizozemski je Slovenija vknjižila še en remi (0:0) in posledično končala na prvem mestu v skupini 13. Zulić je na tem srečanju priložnost dobil v drugem polčasu. Elitni krog kvalifikacij bo odigran spomladi 2023, skupine pa bo določil žreb.

Anel Zulić je za izbrano vrsto do 19 let do sedaj vpisal 5 nastopov. V letošnji sezoni je za mladinsko moštvo v Prvi mladinski ligi zbral 5 nastopov in dosegel 2 zadetka, dvakrat v letošnji sezoni pa je zaigral tudi v Prvi ligi Telemach.

Tekst: Lamin Diallo
Foto: NZS