fbpx

Novice

OURO ZA REPREZENTANCO TOGA ODIGRAL DVE PRIJATELJSKI TEKMI

V preteklem tednu je vezist Samsindin Ouro sodeloval na reprezentančnem zboru afriške repezentance Toga. Izbrana vrsta te zahodnoafriške države se je v dveh prijateljskih obračunih pomerila z reprezentancama Slonokoščene obale in Ekvatorialne Gvineje.

Na prvem srečanju proti zvedzniški ekipi Slonokoščene obale, za katero sta zaigrala tudi zvezdnik Barcelone Franck Kessié in premierligaški napadalec ekipe Crystal Palacea Wilfried Zaha, je Ouro odigral 72 minut. Reprezentanca Toga je tekmo izgubila z izidom 2:1. Na drugem srečanju proti izbrani vrsti Ekvatorialne Gvineje je portugalski strateg Paulo Duarte, ki vodi reprezentanco Toga, Oura ponovno uvrstil v začetno enajsterico, za nameček pa je viskolorasli vezist vpisal še dve asistenci in svoji ekipi pomagal do neodločenega izida 2:2

Po opravljeni reprezentančni dolžnosti je Samsindin Ouro spregovoril tudi za našo spletno stran ter opisal svoje občutke ob igranju za reprezentanco z državnim grbom: ”Imel sem priložnost igrati proti vrhunskim igralcem z ogromnimi izkušnjami na najvišjem nivoju. Proti takšnim igralcem je zelo težko igrati, saj moraš biti veš čas na vrhuncu svojih zmogljivosti. Vsako najmanjšo napako nasprotnika lahko kaznujejo z zadetkom. S soigralci smo se borili in dosegli dober rezultat, kljub porazu proti Slonokoščeni obali. Na drugi tekmi proti Ekvatorialni Gvineji smo vodili z 2:0 in na koncu iztržili le remi. Za nas je bila to dobra preizkušnja iz zelo sem vesel, da sem imel priložnost braniti barve svoje reprezentance.

Reprezentanca Toga na Fifini lestvici trenutno zaseda 126. mesto. Nazadnje so na večjem tekmovanju sodelovali leta 2017, ko so na Afriškem pokalu narodov tekmovanje zaključili v skupinskem delu. Leta 2006 so se uvrstili tudi na Svetovno prvenstvo v Nemčiji, kjer so prav tako izpadli v skupinskem delu. Največji zvednik v zgodovini te reprezentance je bržkone bivši napadalec Arsenala in Manchester Cityja Emmanuel Adebayor, ki je z 32 zadetki tudi prvi strelec togoleške izbrane vrste.

Tekst: Lamin Diallo