fbpx

Novice

SELEKCIJA U15 ŠE NAPREJ NEPORAŽENA, TOKRAT JE PADLA SVOBODA

Selekcija U15 NK Radomlje je iz kroga v krog bližje kvalifikacijam za 1. ligo NZS starejših dečkov. V nedeljo 15.5. so v Športnem parku Radomlje pričakali goste iz Ljubljane. Nasprotnik je bil NK Svoboda, ki je pred tekmo na lestvici zasedal tretje mesto.

Domači trener Bojan Komatović je v ogenj poslal naslednjo enajsterico: Nejc Erazem Anžur, Jure Mlakar, Matija Volčanšek, Lan Kotnik, Enej Potočnik Slatnar, Žak Jerman, Gal Corn, Miha Golob, Alen Muminović, Vid Chinoso Ugwaegbunam Juvančič in Kristian Pernek. Mladi Radomljani so povedli že v peti minuti. Strelec uvodnega zadetka je bil kapetan Enej Potočnik Slatnar. Isti igralec je zadel tudi za povišanje vodstva. Proti koncu tekme sta za 3:0 in 4:0 zadela še Miha Golob in Alen Muminović.

Po tekmi se je z nami pogovarjal glavni trener selekcije U15 Bojan Komatović: ”Tekma proti kvalitetnemu in motiviranemu nasprotniku se je začela po naših željah, saj smo hitro izkoristili priložnost po prekinitvi. Začetni gol nam je dal krila, igrali smo dobro ter kompaktno. Na žalost nam v prvem polačsu ni uspelo zadeti še drugič in na odmor smo odšli z minimalno prednostjo. Na srečo smo na začetku drugega polčasa spet zadeli, kar nam je olajšalo potek tekme. Z menjavami smo nato v ekipo dodali svežino in zadeli še dvakrat. Ne glede na to, da smo zmagali s štirimi goli razlike, to še zdaleč ni bila lahka tekma. Fantje kažejo velik napredek in to se opazi tudi na lestvici. Ne glede na to, da nismo še ničesar osvojili, smo lahko ponosni na doseženo. Sedaj se moramo odpočiti in analizirati tekmo. V nedeljo nas čaka lokalni derbi in naredili bomo vse kar lahko, da obdržimo štiri točke prednosti na lestvici.

V prihodnjem krogu bodo Radomljani gostovali v sosednjem Dobu, tekma bo na sporedu v soboto, 21. maja. Do konca prvenstva pa bodo v ligi za prvaka Radomljani igrali še z ekipama NK Arne Tabor in NK Rudar Trbovlje.

Foto: Žiga Ogrin in NK Radomlje