fbpx

Novice

ŽE ČETRTA ZAPOREDNA ZMAGA RADOMLJANOV

Radomljani so v predzadnjem krogu domačega prvenstva gostovali pri drugouvrščenem Kopru, ki bi se s zmago proti rumeno-črnim zavihtel na prvo mesto lestvice. Radomljani so na Primorsko odpotovali v polni zasedbi, tekmo pa je kljub odsotnosti v preteklem tednu zaradi zadravstvenih težav vodil glavni trener Nermin Bašić.

V prvem polčasu so prvi zapretili Koprčani. V deseti minuti sta v kazenskem prostoru gostov kombinirala Colley in Parris, slednji je celo premagal Velića vendar mu je zadetek preprečil branilec Luka Guček. Nekaj minut kasneje se je v situaciji ena na ena z vratarjem znašel koprski napadalec Colley, vendar je Emil Velić njegov strel ubranil. V 20. minuti so do prve priložnosti prišli tudi gostje. Po podaji Vicka Ševlja se je v kazenskem prostoru sam znašel Gedeon Guzina, ki pa je meril premalo natančno. V 25. minuti pa smo dokačali prvi zadetek. Do žoge je po podaji Vicka Ševelja pred kazenskim prostorom Kopra prišel Mario Čuić, ki je lepo prodrl proti sredini in za vodstvo Radomljanov natančno meril v vratarjev desni spodnji kot. Le nekaj trenutkov po koncu slavja gostov pa so do izenačenja prišli Koprčani. Po lepo izveden prostem strelu iz strani je v kazenskem prostoru do strela prišel Jelić Balta in za izenačenje premagal vratarja Velića. Radomljani pa se niso pustili zmesti. Že v 31. minuti je Guzina lepo podal žogo za hrbet obrambnih nogometašev Kopra in Ivan Ćalušić je z izjemnim lobom žogo poslal mimo vratarja Golubovića. Ekipi sta na polčas odšli z izidom 1:2.

V drugem delu so Radomljani nadaljevali hrabro in v 56. minuti je po lepi globinski podaji Daria Rugaševića do žoge prišel Gedeon Guzina in zadel za povišanje vodstva. V 71. minuti je Kopru uspelo doseči zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Koprčani so poskušali z intenzivnimi napadi še naprej, vendar obramba Radomljanov ni več klonila. Srečanje se je tako končalo z izidom 1:3.

Po tekmi sta spregovorila pomočnik trenerja Amir Botonjić in napadalec Tomislav Mrkonjić. Botonjić je dejal: ”Cel teden smo se pripravljali na tekmo s Koprom, kot se pripravljamo na katerokoli drugo tekmo. Vse tekme do konca sezone sezone želimo odigrati po najboljših močeh in s tem javnosti pokazati, da 4 zaporedne zmage niso le naključje. Našo ekipo smo uspeli pripeljati do točke, na kateri je razvidno, da igramo lep in atraktiven nogomet ter se hkrati borimo za točke. Zavedali smo se, kaj je ta tekma pomenila za našega nasprotnika in razumljivo je bilo, da bodo Koprčani v primeru neugodnega rezultata nervozni. Mi smo si proti Kopru želeli doseči zmago. Želeli pa smo si izkoristit tudi največje orožja Kopra, to je protinapad. Sami smo iz protinapada dosegli drugi zadetek na srečanju in presrečni smo novih treh točk. Naš cilj do konca sezone je doseči peto mesto na lestvici in glede na prikazano v zadnjem obdobju, je to povsem mogoč scenarij.Mrkonjić je spregovoril o trenutni formi ekipe Radomelj, ki je v zadnjih šestih tekmah osvojila 14 točk: ”V zadnjem obdobju smo zares v odlični formi in to smo dokazali tudi danes. Morda so ljudje mislili, da bo Koper na Bonifiki zlahka slavil, saj je na prvi pogled delovalo, da je ta tekma za njih bolj pomembna kot za nas. Mi smo želeli pokazati predvsem našo kvaliteto in rezultat dela v zadnjih mesecih in na ta način smo danes osvojili tri točke.

Radomljani bodo v zadnjem krogu državnega prvenstva doma gostili ekipo NK Domžale. Tekma bo na sporedu v soboto, 21. maja ob 15.00.

 

⬇️ Komentar tekme proti FC Koper

Stadion Bonifika

SODNIKI: Matej Jug, Matej Žunič, Tadej Jug, David Šmajc, Aleksandar Matković, Rade Obrenović

STRELCI: 0:1 Čuić (25′), 1:2 Ćalušić (31′), 1:3 Guzina (56′); 1:1 Jelić Balta (27′) 

FC KOPER: Golubović – Mittendorfer, Palčič, Novoselec – Jelić Balta (od 46′ Izata Pereira), Vesner Tičić (od 74′ Šušnjara), Bručić (od 63′ Krajinović), Guberac (od 58′ Kotnik)– Parris (od 74′ Jašaragić), Colley, Osuji

NK RADOMLJE: Velić – Mužek, Ćalušić, Guček (od 67′ Jazbec) – Rugašević (od 81′ Nuhanović), Ševelj, Čuić (od 68′ Bumbu), Zabukovnik – Šarić (od 81′ Prohouly), Mrkonjić, Guzina (od 81′ Primc)

RUMENI KARTONI: Guček (27′)
RDEČI KARTONI: 

Končni izid: FC Koper – NK Radomlje 1:3

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

10′ Prva obetavna priložnost za domače V kaznenskem prostoru sta kombinirala Colley in Parris, slednji je prišel do zaključka, žoga pa se je na koncu varno odbila do Velića.

 

18′ Odlična reakcija Velića, ki je bil iz oči v oči s Colleyem uspešnejši, saj je ubranil njegov strel, ki bi Koprčane popeljal v vodstvo.

 

20′ Prva resna priložnost za Radomljane. Po dolgi podaji Ševlja se je v kazneskem prostoru znašel Guzina, ki pa je meril premalo natančno.

 

22′ Koprčani so v prvi polovici prvega polčasa pokazali zelo napadalno igro vendar se Radomljani učinkovito branijo in potrpežljivo čakajo na svojo priložnost.

 

24′ Še ena priložnost za Koper. Streljal je Parris vendar je meril premalo natančno kajti žoga je zletela mimo desne vratnice vratarja Velića.

 

⚽️ 25′ GOOOOOOOOL! Za vodstvo Radomljanov je zadel Mario Čuić.

 

🟨 27′ Rumeni karton pri Radomljah za Gučka.

 

⚽️ 27′ GOL! Za izenačenje Koprčanov je zadel Jelić Balta

 

⚽️ 31′ GOOOOOOOOL! Za novo vodstvo Radomljanov je tokrat zadel Ivan Ćalušić.

 

⏯ 45′ Dve minuti sodnikovega dodatka.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! FC Koper – NK Radomlje 1:2

 

🔁 46′ Prva menjava pri Koprčanih. Iz igre Jelić Balta, v igro Izata Pereira.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

⚽️ 56′ GOOOOOOOOL! Za povišanje vodstva Radomljanov je zadel Gedeon Guzina.

 

🔁 58′ Druga menjava pri Koprčanih. Iz igre Guberac, v igro Kotnik.

 

🔁 63′ Še ena menjava pri Koprčanih. Iz igre Bručić, v igro Krajinović.

 

🔁 67′ Prva menjava pri Radomljanih. Iz igre Guček, v igro Jazbec.

 

🔁 68′ Še ena menjava pri Radomljanih. Iz igre Čuić, v igro Bumbu.

 

71′ Glavni sodnik Jug je zaradi prepovedanega položaja razveljavil zadetek Colleya. Ostaja pri izidu 1:3.

 

🔁 74′ Nova menjava pri domačih. Iz igre Vešner Tičić in Parris, v igro Šušnjara in Jašaragić.

 

🔁 81′ Trojna menjava pri Radomljanih. Iz igre Šarić, Guzina in Rugašević, v igro Prohouly, Primc in Nuhanović.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo šest minut sodnikovega dodatka.

 

⏹ KONEC TEKME!