Novice

Selekcija U10

SELEKCIJA U10 V BEOGRADU!

Selekcija U10 se je prejšnji četrtek odpravila na jug, v Beograd. Tam so odigrali prijateljsko tekmo proti slovitemu Partizanu, zvečer pa je sledil še vrhunec izleta, ogled tekme Evropske lige med Crveno Zvezdo in FC Köln.

Trener Dejan Gerič, mladi nogometaši in njihovi starši, so se v četrtek 7.12. odpravili v prestolnico Srbije, kjer jih je čakal pester program dogajanja in otroci so bili seveda po poti polni pričakovanj. Ko so po dolgi poti prispeli v Beograd, so si ogledali stadion FK Partizan, potem pa odigrali prijateljsko tekmo z vrstniki Partizana, na kateri so pokazali, da se lahko enakovredno kosajo tudi z njimi. Po koncu tekme so otrokom FK Partizan podarili spominske majice, klubu pa podarili tudi dres in še nekaj tradicionalnih daril iz slovenskih krajev. Tekma Evropske lige se je že približevala, še prej pa je druščina šla na večerjo, kjer so jedli tradicionalne srbske specialitete. Pridružila sta se jima tudi predsednik našega kluba, Matjaž Marinšek in njegova žena Darja. Po večerji je sledil odhod na stadion. Naša odprava je bila s svojo značilno rumeno barvo zelo vpadljiva in je privabljala radovedne poglede z vseh strani. Doživeli so zelo lep sprejem, saj so jih vsi ustavljali, spraševali od kod so in otrokom dajali sladkarije. Močno so se izkazali tudi varnostniki in policaji, ki so našo ekspedicijo spustili kar mimo vrste. Sledila je tekma, na kateri se je zbralo 51.400 gledalcev. Vzdušje je bilo izjemno in za otroke je bil to enkraten dogodek, ki se jim bo gotovo vtisnil v spomin. Tekma se je končala z zmago domače ekipe z 1:0 proti nemškemu prvoligašu. Po tekmi so se skupaj odpravili v hotel.

Zjutraj je ekipa pojedla zajtrk in se odpravila v mesto na ogled znamenitosti, kot sta utrdba Kalemegdan in živalski vrt. Po sprehodu po centru mesta, so se rumeni bojevniki s trenerjem in starši odpravili proti domu. Pozno zvečer so, polni spominov in doživetij, prišli nazaj in tako sklenili lep dvodnevni obisk Beograda.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida