Novice

Matic Robida: “Ta ekipa ima karakter!”

Igralci selekcije U13 so jesenski del prvenstva končali na 2. mestu v 12 članski drugi ligi. Na zimski odmor so odšli z devetimi zmagami, enim porazom in enim neodločenim izidom.

Na odlične predstave kaže tudi podatek, da so prejeli najmanj zadetkov med vsemi ekipami, zgolj dvanajst. Trener Matic Robida je s prikazanim v prvem delu zadovoljen, več pa nam je razkril v pogovoru.

S svojo ekipo ste po polovici sezone na drugem mestu, na mestu, ki vodi tudi v višji rang tekmovanja. Si zadovoljen s predstavami svoje ekipe? 

Z jesenskim delom prvenstva sem delno zadovoljen. Vesel in ponosen sem na fante, kako so se odrezali na nekaterih najtežjih tekmah z močnimi nasprotniki. Sem pa malo manj zadovoljen z našo igro in predstavami na določenih tekmah, kjer nismo pokazali vsega kar znamo.

Ekipa, ki jo sestavljajo igralci letnika 2005, se je kar precej spreminjala tekom sezone. Kako si zadovoljen s sestavo ekipe?

Res je, ekipa je glede na lansko sezono kar precej spremenjena. Pred sezono smo dobili 6 novih igralcev, tudi sedaj še prihajajo, tako da pričakujem, da bomo v spomladanskem delu še veliko bolj uigrani in enotni. Lahko pa fante že sedaj pohvalim, vsi so se zelo lepo vklopili in znajo stopiti skupaj tudi, ko nimajo najboljšega dne. Ta ekipa ima pravi karakter.

Ali je kakšna tekma, ki se ti je še posebej vtisnila v spomin? Premagali ste oba največja tekmeca, tako Dren, kot tudi Kolpo…

Tekma, ki bi jo izpostavil je tekma proti odlični ekipi Kolpe. Šli smo na gostovanje, vreme ni bilo najboljše in po uri in pol vožnje, je vedno težko igrati tekmo. Fantje pa so pokazali izjemno predstavo, nasprotnika popolnoma nadigrali in pokazali, da lahko pokažejo zares veliko.

Cilj je priprava na igro 11 na 11 in razvoj igralcev
Pred ekipo so sedaj izzivi v zimski ligi, kjer so na prvih dveh tekmah zanesljivo premagali nasprotnika, potem pa novoletni premor in januarja spet veselo na delo in novim zmagam naproti. Kakšni so cilji za spomladanski del, ko bo poleg ligaških obveznosti tudi Cordial Cup?

Sem zelo optimističen glede prihodnosti. Čaka nas Cordial Cup, ki se igra 11 na 11 in boj za uvrstitev v prvo ligo. Fante želim skupaj z mojim pomočnikom Vidom Kršmancem kar se da dobro pripraviti na pravi nogomet, zato bomo še naprej igrali prijateljske tekme s prvoligaši. Trenutno pa je fokus na zabavnem Milka Cup-u in igralci kljub slabemu vremenu pridno trenirajo.
Na tem mestu bi rad pohvalil igralce, ki res pridno hodijo na treninge in tudi starše za vzorno obnašanje na tekmah in treningih.  

~ HOČEMO, ZMOREMO, SMO! ~

Tekst: Gala A. R.