fbpx

Novice

REMI PROTI MURI, NIZ NEPORAŽENOSTI SE NADALJUJE

Radomljani so v 4. krogu v Domžalah pričakali ekipo Mure, ki je v prvih treh krogih uspela zbrati 4 točke. Nazadnje sta se ekipi srečali v spomladanskem delu lanske sezone, ko so rumeno-črni slavili z izidom 3:2. 

Radomljani so v tekmo krenili odločno in imeli že v 4. minut priložnost za zadetek preko Vicka Ševelja, ki je poskušal z razdalje, vendar ni uspel ogroziti vrat gostujočega vratarja Obradovića. Le nekaj minut kasneje so domačini zatresli prečko, ko se je po predložku kapetana Luke Cerarja žoga od gostujočega branilca odbila v prečko in nato v kot. Muraši so prvič zapretili v 19. minuti, ko je poskušal Daku, a Emil Velić ni imel težav pri lovljenju žoge. Le minuto za tem, pa so Radomljani dosegli zadetek za vodstvo. Po dolgi podaji Severja na Čuića je slednji žogo uspel podaljšati v prostor, do nje pa je prišel Nedim Hadžić, ki je bil nato v dvoboju z Obradovićem uspešnejši in Radomljane popeljal v vodstvo..

V drugem delu je Mura začela igrati nekoliko nevarnejše. S strelom so ponovno poskusili v 49. minut, zopet pa je bil na mestu Velić. Nekaj minut za tem je za Radomljane s strelom iz razdalje poizkusil Leon Sever, a je njegov strel zletel mimo vrat. V 52. minuti pa si je Mura priigrala eno lepših priložnosti na srečanju. Daku je prestregel povratno podajo obrambne vrste Veliću in imel pred seboj prazna vrata. Ker je meril s strani, njegov strel ni bil dovolj natančen, da bi končal v mreži Radomljanov in žoga je končala v golavtu. V 60. minuti je imel novo priložnost Hadžić, a se je tokrat odlično izkazal Obradović. V 71. pa je Mura prišla do izenačenja. Po izgubljeni žogi Radomljanov na lastni polovici so nasprotniki iz Prekmurja lepo izpeljali protinapad in Klepač je meril natančno ter svoji ekipi zagotovil izenačenje. V 78. minut je po lepo odigrani akciji je v kazenskem prostoru do strela prišel Francesco Tahiraj, ki je v igro vstopil v drugem delu srečanja, Obradović pa je njegov strel z nekaj težavami uspel obraniti. Tekma se je tako končala z izidom 1:1 in Radomljani so še drugič v letošnji sezoni domačo tekmo končali z remijem. Na veliko žalost domačinov je moral tekmo pred zadnjim sodnikovim žvižgom na nosilih zapustiti Ivan Ćalušić, ki je utrpel poškodbo kolena.

Po tekmi je spregovoril domači strateg Nermin Bašić, ki je se je dotaknil tudi poškodbe mladega Hrvata: ”Kot je izgledalo, gre verjetno za težjo poškodbo Ćalušića. Izgubili smo enega ključnih igralcev v igri, ki jo želimo gojiti. Po tem, ko smo komaj sestavili ekipo za začetek prvenstva, saj je po koncu lanske sezone odšlo 12 igralcev, je to za nas nov hud udarec. Ne glede na to, bomo nadaljevalu z našim planom in skušali ohraniti pozitivno miselnost.” Čalušić je imel s kolenom nekaj težav že med tednom, prav tako pa je veljalo za Čuića. ”Razmišljal sem, koga od obeh igralcem naj potegnem iz igre. Na koncu sem se odločil za Čuića, saj mi je Ćalušić celotno srečanje deloval v redu. Poškodbe so sestavni del tega športa in v tem trenutku ne moremo spremeniti ničesar. Vesel sem osvojene točke, a mi je zelo žal zaradi poškodbe Ćalušića.” Bašić se je dotaknil tudi poteka igre na srečanju proti Muri: ”V prvem polčasu smo Muri uspeli odvzeti posest žoge. Presenetili smo jih z nadzorom igre na sredini igrišča in uspeli smo zadržati posest žoge na precej miren način. Proti Muri smo uspeli graditi igro od zadnje linije, kar je proti takšni ekipi precej težko, a dokzali smo, da nam to lahko uspe. V drugem polačsu smo se zavedali, da bo šla Mura na vse ali nič. Prvih 20 minut smo izgledali solidno in si priigrali še dve priložnosti za povišanje vodstva. Nisem nazadovoljen, saj so moji fantje odigrali zelo dobro tekmo. Tako kot smo si želeli, bili smo sproščeni in pokazali veliko mero samozavesti. Res mi je žal le poškodbe Ćalušića, saj smo sicer odlično parirali Muri, ki je zagotovo ena kakovostnejših ekip v našem prvenstvu.” Svoje mnenje je dodal tudi Leon Sever: ”Že od začetka prvenstva kažemo dobre predstave in posledično smo tudi v prvem polčasu proti Muri prikazali dominantno igro. Prepričan sem, da smo imeli do prejetega zadetka stvari pod kontrolo. Nato smo malo padli in prišlo je do izenačenja s strani Mure.

Radomljani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Kopru. Tekma bo na sporedu v soboto, 13. avgusta ob 20.15.

 

⬇️ Komentar tekme proti NŠ MURA

Stadion Domžale

SODNIKI: Roberto Ponis (glavni sodnik), Uroš Benc (1. pomoč), Jernej Flajšman (2. pomoč), Alen Borošak (4. sodnik), Mihael Antić (5. sodnik), Bojan Mertik (6. sodnik)

STRELCI: 1:0 Hadžić (20′); 1:1 – Klepač (71′)

NK RADOMLJE: Velić – Marković (od 81′ Jazbec), Ševelj, Vrhovac, Guček, Hrvoj – Ćalušić, Čuić (od 81′ Šošić) – Cerar © (od 72′ Nuhanović), Sever (od 65′ Tahiraj), Hadžić (od 65′ Sokler), 

NŠ MURA: Obradović – Beganović, Morris, K. Cipot, Pucko – Kous ©, Bobičanec (od 63′ Lorbek), Maruško (od 63′ T. Cipot), Šroler (od 63′ Shabanhaxhaj) – Petković (od 46′ Klepač), Daku

RUMENI KARTONI: Šroler (2′), K. Cipot (38′)
RDEČI KARTONI: 

Končni izid: NK Radomlje – NŠ Mura 0:0

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

🟨 2′ Rumeni karton je zarad grobega štarta nad Cerarjem prejel Šroler.

 

4′ Po uigrani akciji iz kota poizkus Ševelja iz razdalje vendar žoga ni resneje ogrozila vrat Obradovića.

 

8′ Zatresla se je prečka gostov. Žoga je po predložku Cerarja zadele enega od Murinih igralcev in se od prečke odbila v kot.

 

19′ Prvi strel Murašov vrat v okvir vrat. Na pravem mestu je bil Velić, ki je žogo brez težav ulovil.

 

⚽️ 20′ GOOOOOOOOL! Domačine je v vodstvo popeljal Nedim Hadžić.

 

🟨 38′ Rumeni karton je prejel Kai Cipot.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Radomlje – NŠ Mura 1:0 

 

🔁 46′ Prva menjava pri gostih. Igro je zapustil Petković, v igro je vstopil Klepač.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

49′ Prvi poizkus strela gostov v drugem delu, z obrambo je bil na mestu Velić.

 

51′ Poskus Severja z radalje, žoga je zletela mimo vrat Obradovića.

 

52′ Izjemna priložnost za Muro, Daku je prestregel povratno podajo Veliću in imel pred seboj prazna vrata. Ker je meril iz strani, njegov strel ni bil dovolj natančen, da bi končal v mreži Radomljanov.

 

60′ Izjemna priložnost Hadžića za povišanje vodstva. Znašel se je iz oči v oči z vratarjem Obradovićem, slednji pa je bil v dvoboju uspešnješi.

 

🔁 63′ Trojna menjava pri Muri. Igro so zapustili Bobičanec, Šroler in Marupko, v igro pa so svtopili Lorbek, Shabanhaxhaj in Tio Cipot

 

🔁 65′ Prvi menjavi v vrstah domačih. Iz igre sta odšla Hadžić in Sever, v igro pa sta vstopila Sokler in Tahiraj.

 

⚽️ 71′ GOL! Izenačenje Mure. Zadetek je dosegel rezervist Klepač.

 

🔁 72′ Iz igre je odšel Cerar, namesto njega pa je v igro vstopil Nuhanović.

 

78′ Po lepo odigrani akciji je v kazenskem prostoru do strela prišel Tahiraj, Obradović pa je njegov strel z nekaj težavami uspel obraniti.

 

🔁 81′ Novi in hkrati zadnji menjavi pri Radomljanih. Igro sta zapustila Čuić in Marković, namesto njiju pa sta priložnost dobila Šošić in Jazbec.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo šest minut sodnikovega dodatka.

 

🟨 90′ + 4 Zaradi poškodbe je moral igro na nosilih zapustiti Ćalušić.

 

90′ + 5 Izvrstna priložnost Šošića za vodstvo. Njegov strel je blokiral eden izmed obrambnih igralcev Mure.

 

⏹ KONEC TEKME!