fbpx

Novice

REMI NA PRVI PRIPRAVLJALNI TEKMI

Radomljani so v nedeljo, 19.6. odigrali prvo pripravljalno tekmo v času poletnih priprav. V Športnem parku Radomlje je gostovala ekipa Hrvaškega nogometnega sindikata oziroma natančneje ekipa igralcev, ki so na Hrvaškem trenutno brez pogodb.

V prvem polčasu je začela zelo pomlajena ekipa Radomljanov. Z izjemo Velića, Prohoulyja, Bumbuja ter Nuhanovića so priložnost dobili predvsem mladi igralci ter nekaj nogometašev, ki so na preizkušnji. V prvem polčasu so si Radomljani priigrali dve lepi priložnosti za zadetek. Enkrat se je pred golom znašel Ismir Nadarević, a je meril premalo natančno. Drugič je poiskušal še Niko Kristian Sigur, ki je prav tako zgrešil vrata gostujoče ekipe. Oba omenjena igralca sta se članski ekipi priključila iz lasnkoletne ekipe mladincev. Prvi polčas se je končal z vodstvom gostov z 0:2.

V drugem delu je zaigralo nekaj več starih obrazov. V igro so med drugim prišli Jazbec, Guček, Rugaševič, Kolar, Čuić, Ćalušić, Mrkonjić ter Pogačar. Že precej hitro se je igra prevesila na stran nasprotnika in po manj kot četrt ure igre so Radomljani uspeli znižati vodstvo. Iz kota je podal kapetan Luka Cerar, z glavo pa je natančno meril Mario Čuić. Radomljani so še naprej pritiskali in pred koncem izsilil enajstmetrovko, ko je bil nad Čuićem v kazenskem prostoru stojen prekršek. Prav Čuić je tudi nase prevzel odgovornost ter uspešno izvedel kazenski udarec, ki je Radoljanom prinesel izenačenje ter končni izid 2:2.

Radomljani bodo naslednjo prijateljsko tekmo odigrali proti srbskemu prvoligašu FK Radnički Niš. Obračun bo na sporedu v soboto, 25.6. ob 18. uri.

Tekst: Lamin Diallo
Foto: Tomaž Strgar