fbpx

Novice

RADOMLJANI V SEŽANI KLJUB VODSTVU IN ŠTEVILNIM PRILOŽNOSTIM PORAŽENI

Radomljani so v 15. krogu Prve lige Telemach gostovali v Sežani pri zadnjeuvrščeni ekipi Tabora. Na klopi rumeno-črnih zaradi suspenza ni bilo glavnega trenerja Nermina Bašića, iz istega razloga pa je manjkal tudi branilec Vedran Vrhovac. Zaradi poškodbe so bili še vedno odsotni Gal Primc, Klemen Justin in Ismir Nadarević.

V začetku tekme so si prvi priložnosti priigrali domačini. V sedmi minuti je poskušal Ndzengoue, a bil premalo natančen. Isti igralec je poskušal tudi dve minuti kasneje in tudi tokrat je njegov strel zletel mimo vrat. V 14. minuti pa so si Radomljani priigrali enajstmetrovko. Po dolgi podaji Emila Velića je bil v skoku najvišji Ester Sokler, ki je žogo z glavo podaljšal do Luke Cerarja. Slednji je žogo vrnil Soklerju, nad komer je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Odgovornost je nase ponovno prevzel Samsindin Ouro in goste polal v vodstvo. V 32. minuti je imel Mario Čuić priložnost za zvišanje vodstva, a je meril preširoko. Nekaj minut za tem so imeli Radomljani novo priložnost za povišanje vodstva. Na sredini igrišča je nasprotniku žogo odvzel Mario Čuić, jo podaljšal do Esterja Soklerja, slednji pa je lepo našel prostega Francesca Tahiraja, čigar strel je vratar Koprivec odbil v kot. Po izvedenm kotu, pa so Radomljani zapravili nemogoče. Po predložku v kazenski prostor je žogo malce slabše odbil Koprivec in ta se je znašla pred Mariom Čuićem, ki je s polno močjo iz neposredne bližine meril visoko preko vrat domačih. Ostalo je pri vodstvu 0:1. V zadnji minuti prvega polačasa so imeli rumeno-črni še eno priložnost. V situaciji ena proti ena z vratarjem Koprivcem se je znašel Ester Sokler, a je kapetan Tabora njegov strel odbil in prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Radomljanov.

V drugem delu smo na začetku spemljali nekoliko bolj umirjeno igro. V 54. minuti je do strela z glavo prišel Ester Sokler, a je vratar Koprivec njegov udarec ujel. Minuto za tem je napadalec Sokler padel v kazenskem prsotoru in posredoval je VAR, ki pa ni dosodil še ene najstrožje kazni. V 57. minuti pa smo bili priča zelo nenavadnemu dogodku. Po podaji enega izmed branilcev Tabora vratarju Koprivcu, je temu žoga ušla in se kotalila proti praznemu golu, vratar Tabora pa jo je nato v zadnjem hipu odbil v kot. Glede na to, da je vratar žogo odbil z roko, šlo pa je za podajo njegovega soigralca, so Radomljani protestirali pri glavnemu sodniku Vinčiču in zahtevali prosti strel, vendar Vinčič svoje odločitve ni spremenil. V 59. minuti so si prvo resno priložnost priigrali nogometaši Tabora, vendar je Emil Velić strel Ndzengueja mojstrsko ubranil. V 80. minuti pa so domačini dočakali izenačenje. Po podaji iz kota je najvišje skočil rezervist Štravs in dosegel izenačujoči zadetek. V sodnikovem dodatku pa je sledil šok za goste. Po prekinjenem protinapadu domačih so gostje v kazenski prostor poslali predložek in Ndengue je 95. minuti neovinarano skočil in žogo z glavo poslal v dolgi vratarjev kot ter s tem svoji ekipi zagovotil zmago. Tekma se je končala z izidom 2:1.

V naslednjem krogu bodo Radomljani v Domžalah gostili ekipo Olimpije. Tekma bo na sporedu v soboto, 5.11.2022 ob 17.00.

 

⬇️ Komentar tekme proti NK Tabor Sežana

Stadion Rajko Štolfa

SODNIKI: Slavko Vinčić, Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič. Aleksandar Matković, Alen Borošak, Božo Kondić

STRELCI: 1:1 Štravs (80′), 2:1 Ndzengoue (95′ + 1′); 0:1 Ouro (16′ – 11m)

NK TABOR SEŽANA: Koprivec © – Letaj (od 62′ Vukotić), Živulić (od 62′ Štravs), Briški, Kouao (od 89′ Iscaye) – Zeljković, Kocić, Korošec – Ndzengue, Khali (od 74′ Gomes da Costa), Stanković (od 62′ El Afghani)

NK RADOMLJE: Velić – Marković (od 84′ Hrvoj), Zulić , Korun, Ševelj – Ouro, N’Landu, Čuić M. (od 74′ Nuhanović) – Tahiraj (od 74′ Sever), Cerar © (od 62′ Šošić), Sokler (od 74′ Hadžić)

RUMENA KARTONA: Stanković (21′); Ouro (69′)

RDEČI KARTONI: 

Končni izid: NK Tabor Sežana – NK Radomlje 2:1

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

7′ Prvi strel proti vratom Radomljanov. Poskušal je Ndzengue, vendar meril preširoko.

 

9′ Po samostojni akciji je ponovno poskušal Ndzengue, a je znova meril preširoko.

 

14′ Enajstmetrovka za Radomlje! Po dolgi podaji Velića je bil v skoku najvišji Sokler, ki je žogo podaljšal do Cerarja. Slednji je žogo vrnil Soklerju, nad komer je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen.

 

⚽️ 16′ GOOOOOOOOL! Iz enajstih metrov je Radomljane v vodstvo popeljal Ouro.

 

? 21′ Rumeni karton pri domačih je prejel Stanković.

 

32′ Lep poizkus Čuića, ki je streljal z roba kazenskega prostora, vendarj je njegov strel zletel mimo vrat.

 

36′ Odlična priložnost za povišanje vodstva. Pod odvzeti žogi Čuića jo je ta podaljšal do Soklerja, slednji pa je lepo našel prostega Tahiraja, čigar strel je vratar Koprivec odbil v kot.

 

37′ Priložnost za Čuića iz kota, ki se je znašel sam pred vratarjem Koprivcem, a meril premalo natančno, saj je žoga zletela preko vrat.

 

44′ Še ena izjemna priložnost za rumeno-črne. V situaciji ena proti ena z vratarjem Koprivcem se je znašel Sokler, a je kapetan Tabora njegov strel odbil.

 

⏯ 45′ Spremljali bomo eno minuto sodnikovega dodatka.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Tabor Sežana – NK Radomlje 0:1

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

54′ Udarec z glavo Soklerja po podaji iz kota. Koprivec je njegov strel ujel.

 

55′ VAR v Sežani. V kazenskem prostoru je padel Sokler, a je sodniška ekipa po pregledu posnetka ugotovila, da ni šlio za prekršek.

 

57′ Po podaji enega izmed branilcev Tabora vratarju Koprivcu, je temu žogo ušla in se kotalila proti praznemu golu, vratar Tabora pa jo je v zadnjem hipu odbil v kot.

 

59′ Velič je ubranil stoodstotno priložnost za Tabor, ki jo je zapravil Ndzengoue.

 

62′ Prva menjava pri gostih. Igro je zapustil Cerar, namesto njega je v igro vstopil Šošić.

 

62′ Trojna menjava pri domačih. Igro so zapustili Stankovič, Živulić in Vukotić, v igro so vstopili El Afghani, Štravs in Vukotić.

 

? 69′ Rumeni karton tudi pri gostih. Prejel ga je Ouro.

 

? 74′ Trojna menjava tudi pri Radomljanih. Igro so zapustili Sokler, Čuić in Tahiraj, v igro so vstopili Hadžić, Nuhanović in Sever.

 

? 76′ Še ena menjava pri Taboru. Igro je zapustil Khali, namesto njega je vstopil Gomes da Costa.

 

⚽️ 80′ GOL! Tabor je po udarcu iz kota prišel do izenačenja. Zadetek je dosegel Štravs.

 

? 84′ Zadnja menjava pri Radomljanih. Iz igre Marković, v igro Hrvoj.

 

? 89′ Zadnja menjava tudi pri domačih. Iz igre Kouao, v igro Iscaye.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo štiri minute sodnikovega dodatka.

 

? 90′ + 4′ Rumeni karton je prejel pomočnik trenerja Rok Hanžić

 

⏹ KONEC TEKME!