fbpx

Novice

MLADINCI SLAVILI, KADETI OSVOJILI TOČKO

Kadeti in mladinci NK Radomlje so v soboto, 29.10. v Športnem parku Radomlje gostili lendavsko Nafto. Ob 11.30 je bila na sporedu tekma kadetov, mladinci pa so pričeli ob 14. uri.

Glavni trener kadetov Dragan Čadikovski tokrat ni mogel računati na poškodovanega Miljana Pantića, zaradi prevelikega števila prejetih rumenih kartonov pa sta morala srečanje proti Nafti izpustiti tudi Ivan Fran Dragaš in Nemanja Milojević.

Kadeti so srečanje začeli v naslednji postavi: Ločnikar ©Kmetič, Stojanov, Volčanšek, RaztresenMavra, MarselPasutto, Hasanić, PeranovićJahić. V prvem polčasu smo spremljali zanimivo igro na obeh straneh z veliko dinamike in visokega pritiska obeh ekip. Ob koncu prvega dela so Radomljani povedli z zadetkom Luka Pasutta.

V drugem delu so kadeti Nafte izid uspeli obrniti. Do izenačenja so prišli v 52. minuti, ko je zadel Jurović, povedli pa so 65. minuti z zadetkom Kosija. Radomljanov je izenačenje priigral Leo Peranović z zadetkom v 84. minuti. Končni izid srečanja je bil 2:2.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril trener kadetov Dragan Čadikovski: ”Z odnosom svoje ekipe sem lahko zadovoljen, z igro morda malo manj. Imeli smo še nekaj priložnosti, zadeli tudi prečko, a na koncu se moramo zadovoljiti s točko, ki pa je za nas v trenutni situaciji zelo pomembna.

Mladinci brez težav do novih treh točk

Trener mladinske ekipe Erik Merdanovič tokrat ni mogel računati na kaznovanega Denisa Solakovića ter na poškodovana Filipa Andjelića in Frana Janušića. V ekipi tudi tokrat ni bilo kapetana Anela Zulića, ki je v soboto igral za člansko ekipo.

Trener Merdanovič se je za srečanje z Nafto odločil za naslednjo začetno postavo: Mesarić ©Purkart, Čosić, Gorgiev, ŽunecDuraković, DavidovićMalenšek, Štorman, ŠćiraJerin. Že v tretji minuti je Radomljane iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal prvi strelec mladinske lige Rok Štorman. Rezultat 1:0 je bil tudi izid prvega polčasa. V drugem delu sta po en zadetek dosegla še David Šćira (56. minuta) ter Luka Jerin (68. minuta) in mladinci so tekmo brez težav dobili s končnim rezultatom 3:0.

Po tekmi je za nas spregovoril trener Erik Merdanović: ”Po rezultatsko slabšem obdobju smo tokrat doma gostili Nafto. Od prve do zadnje minute smo bili boljši nasprotnik in poleg treh zadetkov zapravili še kopico priložnosti. Fantom čestitam za zmago, do konca jesenkega dela nas čakata še dve srečanji, na katerih želimo nadaljevati s predstavami, ki smo jih kazali celoten prvi del tekmovanja.”  

V soboto. 5. novembra se bosta kadetska in mladinska ekipa v Športnem parku Radomlje pomerili z ekipama Olimpije. Tekmi bosta na sporedu ob 11.30 in ob 14.00.

Tekst: Lamin Diallo