fbpx

Novice

RADOMLJANI V LJUBLJANI OSVOJILI TOČKO

Radomljani so se v 17. krogu Prve lige Telemach pomerili z ekipo NK Bravo. Strateg rumeno-črne zasedbe Nermin Bašić v tem krogu ni mogel računati na poškodovana Francesca Tahiraja in Darlyja N’Landuja, zaradi poškodbe kolena pa je že dlje časa odsoten branilec Gal Primc.

V prvem delu prvega polčasa smo spremljali precej izenačeno igro, brez večjih priložnosti. Še najlepšo so si priigrali nogometaši Brava, ko je v deveti minuti z diagonalnim strelom poskušal Štor. Prav Štor pa je v 24. minuti domače moštvo popeljal v vodstvo. Sprva je predložek v kazenski prostor poslal Križan. Tam je nerodno posredovala obramba Radomljanov in do žoge je prišel napadalec Brava, ki je z natančnim strelom ugnal Emila Velića. V 35. minuti so poskušali tudi Radomljani. Bočni branilec Stipo Marković je v kazneski prostor poslal predložek, tam pa je žogo lepo sprejel Samsindin Ouro, ki pa ni meril dovolj močno, da bi ogrozil domačega vratarja Lubeja Finka. V 42. minuti je s strelom od daleč poskušal tudi Španring, a ni uspel premagati gostujočega vratarja. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvo domačih. 

Že ob polčasu je gotujoči strateg Nermin Bašić opravil dve menjavi in v igro poslal napadalca Filipa Čuića ter branilca Vedrana Vrhovca. Po preigravanju Madžida Šošića v 54. minuti je z razdalje poskušal Samsindin Ouro, vendar meril premalo natančno, saj je žoga zletela mimo okvira vrata Brava. V 57. minuti pa smo dočakali najlepšo priložnost na srečanje. Po lepe preigravanju Madžida Šošića na levi strani, je do globinske žoge prišel Ester Sokler, ki je bil soočen iz oči v oči z domačim vratarjem in meril po tleh, Lubej Fink pa je njegov strel ubranil in žoga je zletela v kot. V 60. minuti pa smo le dočakali zadetek Radomljanov. Po predložku Vicka Ševelja z desne strani se je v petmeterskem prostoru sam znašel Madžid Šošić in z glavo zadel za izenačenje rumeno-črnih. Le nekaj minut za tem, pa so imeli Radomljani novo priložnost za vodstvo. Ponovno se je pred vratarejm sam znašel Ester Sokler in ga preigral, nato pa meril premalo natančno in žogo poslal preko praznih vrat. V 84. minuti je domačega vratarja s škarjicami vrhunsko ugnal Madžid Šošić, a je bil njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Ob izteku 92. minuti so imeli Ljubljančani priložnost za zmago, a je Kurtović zadel zgolj vratnico. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1.

 

Tekst: Lamin Diallo
Foto: NZS

 

⬇️ Komentar tekme proti NK Bravo

Športni park Šiška, Ljubljana

SODNIKI: Martin Matoša, Jure Praprotnik, Dejan Švarc, Mihael Antič, Manuel Vidali, Denis Halilović

STRELEC: 1:0 Štor (24′); 1:1 Šošić (60′)

NK BRAVO: Lubej Fink – Kavčič, Španring, Križan, Jakšić – Trdin, Nsana – Kramarić ©, Svetlin (od 65′ Kurtović), Flakus – Štor (od 80′ Maružin).

NK RADOMLJE: Velić © – Marković, Zulić (do 46′ Vrhovac), Korun, Ševelj (od 78′ Hrvoj) – Ouro, Nuhanović, Čuić M. (od 80′ Cerar) – Šošić, Pogačar (od 46′ Čuić F.), Sokler (od 80′ Jazbec).

RUMENI KARTONI: Ševelj (16′)

RDEČI KARTONI: 

Končni izid: NK Bravo – NK Radomlje 1:1

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

9′ Priložnost za domače. S strelom je poskušal Štor a žogo poslal mimo desne vratnice vratarja Velića.

 

🟨 16′ Zaradi prekrška v napadu je porumenel Ševelj.

 

⚽️ 24′ GOL! Bravo je v vodstvo popeljal Štor.

 

35′ Po visoki podaji Markovića je v kazenskem prostoru žogo lepo sprejel Ouro in poskušal iz voleja, vendar prešibko, da bi resneje ogrozil vrata Brava.

 

⏯ 45′ Spremljali bomo eno minuto sodnikovega dodatka.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Bravo – NK Radomlje 1:0

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

🔁 46′ Na polčasu dvojna menjava pri Radomljanih, v igro vstopata Vrhovac in Filip Čuić, iz igre Zulič in Pogačar.

 

54′ Po preigravanju Šošića je z razdalje poskušal Ouro vendar meril premalo natančno, saj je žoga zletela mimo okvira vrata Brava.

 

57′ Odlična priložnost za Radomljane. Pred vratarjem Brava se je sam znašel Sokler, vendar je Lubej Fink njegov strel ubranil in žoga je zletela preko vrat v kot.

 

⚽️ 60′ GOOOOOOOOL! Po predložku Ševlja je z glavo za izenačenje zadel Madžid Šošić.

 

63′ Kakšna priložnost za Soklerja, ki je preigral vratarja a nato meril preko praznih vrat.

 

🔁 65′ Pri Bravu iz igre Svetlin, v igro Kurtović.

 

🔁 78′ Pri Radomljanih zaradi poškodbe igro zapušča Ševelj, v igro pa vstopa Hrvoj.

 

🔁 80′ Pri Bravu je igro zapustil Štor, namesto njega je v igro vstopil Maružin.

 

🔁 80′ Še ena dvojna menjava pri Radomljanih. Iz igre Sokler in Čuić, v igro Jazbec in Cerar.

 

84′ Po dolgi podaji Nuhanovića se je v kazenskem prostoru odlično znašel Šošić in zadel atraktivno s škarjicami, glavni sodnik pa je njegov zadetek razveljavil.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo tri minute sodnikovega dodatka.

 

90′ + 2′ Nogometaši Brava so zadeli vratnico! Ostaja pri izidu 1:1.

 

⏹ KONEC TEKME!