fbpx

Novice

RADOMLJANI PROTI HAJDUKU ODIGRALI PRVO PRIJATELJSKO SREČANJE

Radomljani so v soboto, 7.1. 2022 v Poreču odigrali prvo prijateljsko srečanje v času zimskih priprav na nadaljevanje sezone Prve lige Telemach 2022/23. Nasprotnik je bil partnerski klub Hajduk Split, glavni strateg Radomljanov Oliver Bogatinov pa je lahko računal na vse igralce, razen na poškodovanega Gala Primca ter še vedno odsotnega Francesca Tahiraja (osebni razlogi), Darlyja N’Landuja (poškodba) in Samsindina Oura (osebni razlogi).

Radomljani so srečanje pričeli v naslednji postavi: VelićMarković, Zulić, Korun, Ševelj, HrvojNuhanović, Čuić M., SeverCerar ©, Sokler. Nasportnik je v tekmo krenil zelo odločno in do sedme minute vodil že z 2:0. Za Hajduk sta zadela Livaja ter Krovinović. V prvem polčasu gre izpostaviti priložnost Sandija Nuhanovića, ki je z roba kazenskega prostora natančno meril v vratarjev levi zgornji kot, a se je z odlično obrambo izkazal čuvaj mreže Sentić. V drugem polčasu je Bogatinov v igro poslal naslednjo enajsterico: BašBabić, Ivetić, Jazbec, Vrhovac, JustinŠtorman, Pogačar, ŠošićČuić F., Jerin. Radomljani so v 54. minuti prišli do znižanja zaostanka, ko je po natančnem predložku Madžida Šošića Hajdukovo mrežo po udarcu z glavo zatresel Filip Čuić. Do konca srečanja so nogometaši Hajduka zadeli še enkrat, tokrat je bil v 81. minuti natančen Antunović. Tekma se je končala z izidom 1:3.

Radomljani bodo naslednji pripravljalni obračun odigrali 14. januarja, ko bo nasprotnik slovenski prvoligaš FC Koper. Tekma bo na sporedu ob 12.30 v Kopru.

Tekst: Lamin Diallo
Foto: HNK Hajduk Split