fbpx

Novice

RADOMLJANI KLJUB VODSTVU OSTALI PRAZNIH ROK

Radomljani so po reprezentančni pavzi v 11. krogu Prve lige Telemach gostovali v knežjem mestu pri NK Celje, ki je pred srečanjem z rumeno-črnimi zmagal na zadnjih štirih ligaških obračunih. Strateg gostov Nermin Bašić tokrat ni mogel računati na Tina Hrvoja in Klemna Justina, ki sta bila oba odsotna zaradi poškodb, v ekipi Radomljanov pa tokrat ni bilo kaznovanih Emila Velića, Madžida Šošića in Vedrana Vrhovca.

V uvodnih minutah nismo spremljali preveč razburljive igre, nobena izmed ekip pa si ni priigrala konkretnih priložnosti in igra je večinoma potekala na sredini igrišča. Prvo resno priložnost so si priigrali Radomljani in jo tudi izkoristili. Rumeno-črni so po pritisku na nasprotnikovi polovici Celjanom uspešno odvzeli žogo in Vicko Ševelj jo je nato podal v kazenski prostor. Domčai vratar Rozman je žogo odbil, ta pa je priletela do Samsindina Oura, ki jo je z lepim strelom poslal v desni spodnji kot domačega vratarja in tako svoji ekipi priigral vodstvo z 0:1. V 38. minuti so imeli Radomljani priložnost za povišanje vodstva, vendar Nedim Hadžić po podaji Sandija Nuhanovića ni prišel do uspešnega zaključka. Za tem je imel lepo priložnost tudi Ševelj, ki je po predložku Oura poskušal s strelom z glavo, vendar je žoga zletela mimo vrat. Ko je že vse kazalo, da se bo prvi polčas končal z vodstvom Radomljanov pa so do svoje prve priložnosti prišli Celjani. Z razdalje je poskušal Flis in žoga je se v kazenskem prosotru od Anela Zulića nesrečno odbila v mrežo Luke Baša.

V drugem delu smo v začetku ponovno spremlajli precej izenačeno igro brez večjih priložnosti. V 71. minuti je s strelom izven kazenskega prostora lepo poskušal Fancesco Tahiraj, ki je udaril z zunanjim delom stopala, žoga pa je za las švignila mimo vrat Celjanov. V 80. minuti je po podaji Ševelja z glavo poskušal tudi Rok Jazbec, vratar Rozman pa je njegov strel ujel. Nato pa so v 85. minuti Celjani prišli do preobrata. Po odbiti žogi je na robu kazenskega prostora do strela prišel Janjičić, ki je mojstrsko ugnal Baša in zadel za 2:1. V sodnikovem dodatku so imeli Radomljani še priložnost za izenačenje. V kazenskem prosotru se je znašel Sandi Nuhanović, ki je prišel do strela, vendar ga je celjska obramba uspela odbiti v kot. Tekma se je končala z izidom 2:1 v prid Celjanom.

Po tekmi je za medije spregovoril trener Radomljanov Nermin Bašić: ”Žal mi je zaradi poraza, saj smo po dolgem času odigrali dobro tekmo. Pokazali smo veliko mere želje, priigrali smo si več dobrih priložnosti in dobro delovali v obrambi. Celje ima zagotovo boljšo individualno kvaliteto od nas in to se je na koncu izkazalo kot ključno. V določenem trenutku smo imeli na igrišču ponovno štiri najstnike in zaradi tega je bil prisoten dodaten pritisk, ki ga žal nismo prenesli. Fantje so si zagotovo zaslužili več, saj smo celotno tekmo delovali dobro. Celju čestitam za zmago, prav tako čestitam svojim fantom za dobro igro. Pomembno je, da se čim prej poberemo in pripravimo na naslednjo tekmo.

Radomljani se bodo v naslednjem krogu v Domžalah pomerili z ekipo Gorice. Tekma bo na sporedu v ponedeljek, 10. oktobra ob 17.30.

 

⬇️ Komentar tekme proti NK Celje

Stadion Z’dežele

SODNIKI: Martin Matoša, Jure Praprotnik, Tomaž Černe, Slavko Vinčić, Manuel Vidali, Asmir Sagrković

STRELCI: 1:1 Zulić – AG (45′), 2:1 Janjičić (85′); 0:1 Ouro (28′)

NK CELJE: Rozman – Flis (od 68′ Milić), Zec, Vuklišević, Ajhmajer – Vrbanec, Kouter © (od 46′ Janjičić), Popović (od 82′ Tomić) – Matko, Bajde (od 82′ Macak), Gbamble (od 75′ Matić)

NK RADOMLJE: Baš – Marković, Korun, Jazbec (od 90′ M. Čuić), Zulić, Ševelj – Nuhanović, Ouro (od 65′ N’Landu) – Tahiraj (od 90′ Nadarević), Hadžić (od 78′ F. Čuić), Cerar © (od 65′ Pogačar)

RUMENI KARTONI: Jazbec (19′), Hadžić (21′), Tahiraj (36′), N’Landu (87′)

RDEČI KARTONI: 

Končni izid: NK Celje – NK Radomlje 2:1

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

🟨 19′ Rumeni karton je pri Radomljanih prejel Jazbec.

 

🟨 21′ Drugi rumeni karton v ekipi Radomljanov je prejel Hadžić.

 

⚽️ 28′ GOOOOOOOOL! Po odvzeti žogi Radomljanov na v bližini kazneskega prostora Celjanov je do strela prišel Ouro, ki je goste popeljal v vodstvo.

 

🟨 36′ Nov rumeni karton je prejel Tahiraj.

 

44′ Odlična priložnost za povišanje vodstva. Z glavo je poskušal Ševelj, žoga pa je zletela mimo leve vratnice vratarja Rozmana.

 

⚽️ 45′ GOL! V zadnji minuti prvega polčasa so Celjani izid izenačili. Po strelu Flisa se je žoga v gostujočo mrežo odbila od Zulića.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! NK Celje – NK Radomlje 1:1

 

🔁 46′ Pri Celjanih iz igre Kouter, v igro Janjičić.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

🔁 65′ Menjava pri Radomljanih. Iz igre Cerar in Ouro, v igro N’Landu in Pogačar.

 

🔁 68′ Menjava pri Celju. Iz igre Flis, v igro Milić.

 

72′ Po lepi kombinaciji je do strela z roba kazenskega prosotra prišel Tahiraj, žoga pa je za manj kot pol metra zletela mimo desne vratnice Celjanov.

 

🔁 74′ Nova menjava pri Celjanih. Iz igre Gbamble, v igro Matić.

 

75′ Pri Celjanih je z glavo poskušal Bajde, z odlično obrambo pa se je izkazal vratar Baš.

 

🔁 78′ Nova menjava pri Radomljanih. Iz igre Hadžić, v igro Fili Čuić.

 

79′ Do priložnosti je prišel Jazbec, ki se je znašel v kazenskem prosotoru domačih in poskušal s strelom z glavo, Rozman pa je njegov udarec ujel.

 

🔁 82′ Dvojna menjava pri Celjanih. Iz igre Bajde in Popović, v igro Mačak in Tomić.

 

⚽️ 85′ GOL! Celjane je v vodstvo popeljal Janjičić.

 

🔁 90′ Dvojna menjava pri Radomljanih. Iz igre Jazbec in Tahiraj, v igro Mario Čuić in Nadarević.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo štiri minute sodnikovega dodatka.

 

90′ + 2′ Odlična priložnost za Radomljane. V kazenskem prosotru se je znašel Nuhanović, ki je prišel do strela, vendar ga je celjska obramba uspela odbiti v kot.

 

⏹ KONEC TEKME!