fbpx

Novice

MLADINCI SAMI NA VRHU LESTVICE

Mladinska in kadetska ekipa NK Radomlje sta po reprezentančnem odmoru v nedeljo, 2. oktobra gostovali v Novem mestu pri Krki. Mladinci so se v tekmo podali kot prvi na prvenstveni lestvici, kadeti pa so še vedno zasedali zadnje mesto med svojo konkurenco.

Trener mladincev Erik Merdanović je v prvo enajsterico uvrstil naslednje igralce: Mesarić © Purkart, Čosić, Solaković, ŽunecAndjelić, DavidovićŠćira, Malenšek, ŠtormanJerin. V moštvu je manjkal kapetan Anel Zulić, ki je na isti dan zaigral za člansko moštvo na tekmi proti Celju.

Ekipa Krke je povedla v 10. minuti preko Tilna Kovačiča, to pa ni preveč vplivalo na zbranost Radomljanov, ki so v 24. minuti preko Roka Štormana izid izenačili. Le nekaj minut kasneje pa je četa Erika Merdanovića že zrežirala preobrat, ko je za rumeno-črne zadel Luka Jerin. V drugem polčasu so mladi Radomljani nadaljevali v istem slogu in nasprotniku zabili še dva gola, ponovno pa sta bila strelca Jerin (50′) in Štorman (80′). Srečanje se je tako končalo z zmago Radomelj z 1:4.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril trener Erik Merdanović: ”V tekmo smo štartali z jasnim ciljem, da nadaljujemo tam, kjer smo ostali pred reprezentančnim premorom. Tudi hiter gol domačinov nas ni zmedel, tako da smo rezultat hitro obrnili v svojo korist. Kot trener sem izjemno vesel, ko stvari s treningov prenesemo na igrišče, saj s tem igralci dobijo potrditev, da ima naša igra rep in glavo. Sami smo si zadali visoke cilje v letošnji sezoni, tako rezultatske kot individualne in z enako miselnostjo ter trdim delom nadaljujemo tudi naprej. Čestitke fantom za prikazano igro in zasluženo zmago.

Ekipa Radomelj ima na mladinski lestvici sedaj dve točki prednosti pred svojimi zasledovalci. Na drugem mestu je s sedemnajstimi točkami ljubljanska Olimpija.

Trener kadetov kljub porazu zadovoljen z igro

Kadetska ekipa je pod vodstvom Dragana Čadikovskega proti Krki zabeležila sedmi poraz v sezoni. Srečanje proti Novomeščanom je začela naslednja enajsterica: Ločnikar ©Stojanov, Pantić, Dragaš, RaztresenMarsel, MilojevićMavra, Peranović, KmetićJahić.

Kljub porazu z 2:0 je bil trener Čadikovski zadovoljen s predstavo svojih varovancev: ”Morda je bila to najboljša predstava naše ekipa v letošnji sezoni. Žal mi je poraza, saj smo si na tekmi priigrali več dobrih priložnosti, Krka pa je zadela iz enajstmetrovke ter sporne situacije, kjer bi stranski sodnik lahko dosodil prepovedan položaj. Vseeno sem zadovoljen, saj je v naši ekipi moč opaziti napredek. Fantje se trudijo in daje od sebe vse, kar je tudi edini način, da pridemo do željenega rezultata.

Mladinci in kadeti bodo v nedeljo, 9. oktobra v Radomljah pričakali ekipi Brinja Grosuplja. Tekmi bosta na sporedu ob 11.00 in 13.30 v Športnem parku Radomlje.

Tekst: Lamin Diallo