fbpx

Novice

RADOMLJANI DOŽIVELI PORAZ PROTI NAFTI!

  1. krog 2.SNL

Športni park Lendava

NK NAFTA 1903 : NK RADOMLJE  1:0

Strelec: Stjepan Oštrek (62.min, 11 m)

 

Včeraj so rumeno – črni bojevnikii pod vodstvom trenerja Roka Hanžiča, gostovali v Prekmurju. Lendavska Nafta, sicer petouvrščena ekipa lige in najstarejši nogometni klub v Sloveniji, je znana po tem, da na domačem igrišču igra zelo dobro in redko izgublja. Gostje z Radomelj, prvouvrščena ekipa lige, bi si z zmago na tej tekmi, ne le teoretično pač pa tudi praktično zagotovila naslov prvaka 2.SNL že tri kroge pred koncem prvenstva. A se našim fantom stvari niso izšle po načrtih. 

Tekma, katero je neposredno prenašal tudi Sportklub, na kateri je sodnik pokazal šest rumenih kartonov (štiri domači in dva gostujoči ekipi), tekma na kateri je domači vratar Raduha pokazal vso svoje mojstrstvo in ubranil vse silovite nalete Radomljanov. In tekma, na kateri smo videli en sam gol. V 62. minuti, je po malce nespretnem posredovanju Vilibalda Vuca z roko v kazenskem prostoru, sodnik dosodil enajstmetrovko za domače. Stjepan Oštrek je zadel in s tem postavil tudi končni rezultat tekme. Radomljani so igrali brez kapetana Luke Cerarja, (kartoni), Nafta pa brez svojega najboljšega strelca Meschacka Ubochione (poškodba).

Ob tem je treba dodati, da so včeraj Radomlje doživele šele svoj drugi prvenstveni poraz v tej sezoni. Prvega in do včeraj edinega, so doživeli avgusta lani, ko jih je v drugem krogu premagalo Šmartno. Vse od takrat pa nanizali neverjetno serijo šestnajstih tekem brez poraza.

Največje presenečenje sinočnjega tekmovalnega dogajanja, pa so pripravile Brežice, ki so visoko premagale Dob in s tem (vsaj za en dan) skočile na drugo mesto lestvice. V primeru, da danes novomeška Krka premaga velenjski Rudar, bo Krka na lestvici spet druga. Z devetimi točkami zaostanka za Radomljami. Boj za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za vstop v prvo ligo, pa še neusmiljen. Med Brežicami, ki so trenutno druge in lendavsko Nafto, mi je peta (vmes sta Krka in Dob), je le tri točke razlike.

 

Naslednjo soboto v radomeljski športni park prihajajo Brežice. 

 

Dušan Jambrošič