fbpx

Novice

PRVENSTVENA ZMAGA PROTI JADRANU IZ DEKANOV

Danes je v športnem parku Radomlje potekal 12. krog 2. slovenske nogometne lige. V Radomlje je prišla ekipa nogometnega kluba Jadran iz Dekanov. Gostujoča ekipa je bila do tega kroga še neporažena, naši fantje pa so bili odločeni, da to spremenijo. Pravico na tekmi, ki je potekala v deževnem vremenu, je delil Matej Jug.

Na razmočenem in težkem terenu so rumeni bojevniki hitro prevzeli pobudo in si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, a so bili v zaključkih premalo natančni. Svoje priložnosti so iskali tudi gostje, vendar do nevarnih poizkusov niso uspeli priti. Kljub temu, da je bila žoga na mokrem terenu nepredvidljiva, so igralci obeh ekip na odmor odšli brez doseženih zadetkov. Naši fantje so v drugem polčasu še bolj pritisnili na vrata gostov in bili za to nagrajeni v 53. minuti, ko je prosti strel mojstrsko izvedel Marko Kovjenić in popeljal Radomljane v vodstvo. Kljub vodstvu so naši fantje še naprej napadali, a žoga ni in ni hotela v gol. Kazen je sledila v 78. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Ščulac. Domači vratar David Adam je bil sicer zelo blizu obrambi, saj se mu je žoga izmuznila pod roko. Sledil je nov pritisk naših šampionov, ki so bili za to nagrajeni v 83. minuti. Po prostem strelu Cerarja, se je žoga odbila na rob kazenskega prsotora, kjer jo je pričakal Ernest Grvala in jo z rutiniranim strelom pospravil v gostujočo mrežo. V 90. minuti je končani izid postavil kapetan Luka Cerar. Po hitrem protinapadu mu je žogo podal Anel Hajrić, Cerar pa je z natančnim strelom matiral Rupnika.

Rumeni bojevniki so tako prva ekipa v letošnji sezoni, ki je premagala ekipo nogometnega kluba Jadran iz Dekanov. Ta zmaga je tudi odlična popotnica za prihajajočo nedeljo, ko bo na sporedu veliki derbi. Naši fantje namreč odhajajo na gostovanje v bližnji Dob. Že sedaj vas vabimo, da jih na omenjeni tekmi podprete z vašim navijanjem ter jih ponesete do nove zmage.

Foto: Roman Rus