Novice

MLAJŠI DEČKI PONOVNO ZMAGALI S PETARDO!

Tudi vikend v katerem smo volili predsednika države, je minil v znamenju tekem mlajših selekcij. Mlajši dečki nadaljujejo z zmagami, kadeti in mladinci so žal izgubili proti Mariboru, tudi selekcija U-12 pa je morala priznati premoč Olimpiji.

V soboto popoldan je Športni park Radomlje gostil nogometaše Maribora, ki so k nam prišli kot veliki favoriti. Kadeti so prvi stopili na igrišče in bili na začetku v podrejenem položaju. V 38. minuti so gostje povedli in 0:1 je bil tudi rezultat polčasa. V 2. polčasu pa pogumen začetek naših in v 50. minuti je bil izključen gostujoči nogometaš Obreht, hkrati pa so domači dobili še enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Anis Đuzić. Potem pa namesto, da bi naši unovčili igralca več, je koncentracija padla in Maribor je v petih minutah 2x zadel in povedel z 1:3. Naši so potem napadali in dosegli zadetek za upanje. V 76. minuti je bil uspešen Destani Edison. Za kaj več kot poraz z 2:3 pa je žal zmanjkalo časa.
Mladinci Maribora, ki igrajo tudi v mladinski Ligi prvakov so hitro pokazali, da bodo izjemno zahteven tekmec. Naši so se dobro branili in pretili iz protinapadov. 1. polčas se je končal brez zadetkov. V 2. polčasu pa so Mariborčani v 56. minuti unovčili kakovost in sporno sodniško odločitev. Do konca so zadeli še 2x in poskrbeli za zmago z 0:3.

Mlajši dečki so se popoldne odpravili na gostovanje v Mirno. Po prvem remiju v prejšnjem krogu so se želeli vrniti v zmagovalne tirnice. Z odličnim pristopom in agresivno ter hitro igro so hitro zagospodarili na igrišču in že v prvem polčasu trikrat zadeli in odločili zmagovalca. V 2. polčasu so pokazali še zavidljivo igro, držali žogo in si ustvarjali veliko priložnosti. Zadeli so še dvakrat in tako z zmago z 0:5 dokazali, da je bil remi proti Rudarju zgolj slab dan. Veseli tudi dejstvo, da se je med strelce vpisalo pet različnih igralcev. Zadeli so Malkoč Korez, Javorič, Zrim, Obradovič in Gregorc.

Selekcija U-12 pa tokrat ni imela svojega dne. Na domačem igrišču so naleteli na izjemno razpoložene igralce Olimpije, ki so jim odčitali nogometno lekcijo in jih visoko premagali. Ampak to je zgolj motivacija za še boljši trening in verjamemo, da se jim bodo rumeni bojevniki že kmalu oddolžili za ta poraz. Starejši dečki se bodo jutri v derbiju za vrh lestvice pomerili proti NK Dren-Vrhnika. Tekma bo ob 16:00 na Vrhniki.

Kljub ne tako uspešnemu vikendu, smo z našimi nogometaši lahko izjemno zadovoljni, saj iz tedna v tedna kažejo svoj napredek in željo po nenehnem izbolješavanju, kar je najbolj pomembno.


HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Tekst: Matic Robida