fbpx

Novice

NOVA ZMAGA RADOMLJANOV, TOKRAT JE PADLA GORICA

Radomljani so v tretjem krogu Prva lige Telemach gostovali pri letošnjemu novincu v tekmovanju ND Gorica, ki se med prvoligaško konkurenco vrača po letu odsotnosti. Moštvi sta se nazadnje srečali še v 2. SNL v sezoni 2019/20, ko so Goričani v mestu vrtnic slavili z 2:1. Za Radomljane je bil takrat natančen Rok Jazbec, v postavi gostov pa je na tistem srečanju igral tudi kapetan Luka Cerar.

Na tokratnem gostovanju so Radomljani v primerjavi s prejšnjim srečanjem proti Celju igrali v nekoliko spremenjeni postavi. Namesto Severja je srečanju od prve minute začel Madžid Šošić, v začetni enajsterici pa sta se znašla tudi Stipo Marković in Ester Sokler, katerima mesto sta prepustila Tin Hrvoj ter kapetan Luka Cerar. Kapetanski trak je v Gorici nosil letos izjemni Emil Velić, ki je v petek že drugič v letošnji sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Srečanju so nekoliko bolje odprli domačini, ki so imeli do prve polovice prvega dela tudi lepo priložnost za zadetek. V sedemnajsti minuti so Goričani preko Baruce resneje ogrozili vrata gostov, žoga pa je na srečo Radomljanov zletela mimo desne vratnice kapetana Velića. Dve minuti pozneje pa tudi prva resna priložnost za rumeno-črne. Od daleč je streljal Šošić in nekoliko več dela povzročil vratarju Likarju, kateremu je žogo naposled le uspelo ujeti. V petindvajseti minuti pa so Radomljani le strli odpor domačinov. Po lepi diagonalni podaji Gučka, je Ševelj sprva preigral Kranjca, nato pa žogo poslal pred vrata Goričanov, kjer se je najbolje znašel Nedim Hadžić in žogo poslal v mrežo vratarja Likarja.

V drugem delu srečanja sprva nismo bili priča razburljivi igri, izbranci Nermina Bašića so dobro zapirali vse dohode proti nevarnim conam na svoji polovici, tako da Novogoričani niso prihajali do pravih priložnosti. Zato pa so eno teh imeli Radomljani v 66. minuti, ko je Sever, ki je vstopil pred začetkom drugega dela, streljal z glavo iz bližine, Likar pa je reagiral zanesljivo.

V sedeminpetdeseti minuti je po kotu do strela z glavo pri domačih prišel Cerovec, toda žogo poslal točno v kapetana Velića. Dve minuti pred iztekom rednega dela so imeli rumeno-črni zaključno žogico, ko je Francesco Tahiraj poskusil z nizkim strelom z leve strani, a zgrešil, podobno priložnost pa je malce za tem zapravil tudi kapetan Luka Cerar, ki je v igro, tako kot Tahiraj vstopil v drugem polčasu. V drugem delu sta priložnost dobila še Hrvoj in Jazbec

Po tekmi sta za novinarje spregovorila trener Nermin Bašić ter Emil Velić. Strateg Radomljanov je po drugi zmagi in že desetem obračunu brez poraza povedal: ”Moram reči, da smo danes uspeli pokazati spremenljivost naše ekipe, saj smo skozi rotacije določenih posameznikov uspeli zelo hitro spremeniti formacijo. V prvem polčasu smo bili dobri, še posebej v posesti žoge, v drugem delu pa je začela Gorica poskušati z dolgimi žogami, priigrali so si tudi nekaj udarcev iz kota. Primorani smo bili spremeniti sistem ter v zadnjo linijo postaviti pet igralcev, kar nam je pomagalo pri branjenju dolgih žog in nam naposled zagotovilo tri točke. Želel bi čestitati Goričanom, saj so odigrali dobro tekmo, imajo namreč kvalitetno ekipo in v bodoče jim želim vse dobro.” Velič, ki je proti Gorici vpisal nov ”clean sheet”, je dodal: ”Celotna ekipa je pokazala zelo dobro igro in vsi smo zaslužni za današnji rezultat. Znova smo ohranili mrežo nedotaknjeno, kar mi osebno veliko pomeni, kot tudi našim obrambnim igralcem. Nadaljujemo iz tekme v tekmo in manj kot bomo prejeli zadetkov, bolj bo to koristilo ekipi.”

Radomljani bodo nasldnjo prvenstveno tekmo odigrali prihodnji konec tedna, ko bodo v 4. krogu v Domžalah pričakali Muro. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 17.30.

⬇️ Komentar tekme proti ND GORICA

Športni park Nova Gorica

SODNIKI: Denis Šabanagić, Aleksander Kasapović, Matej Vojska, Roberto Ponis, Andraž Kovačič, Mihael Antić

STRELCI: 0:1 Hadžić (25′)

NK RADOMLJE: Velić © – Marković (od 57′ Hrvoj), Guček, Vrhovac, Ševelj – Ćalušić, Čuić (od 79′ Tahiraj) – Sokler (od 67′ Jazbec), Nuhanović (od 57′ Cerar), Šošić (od 46′ Sever)  – Hadžić

ND GORICA: Likar, Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok – Baruca (od 61′ Bešir), Ahmetaj (od 86′ Jukić), Hrka – Leban (od 61′ Awua), Kranjc (od 70′ Ebuka), Vekić

RUMENI KARTONI: Leban (53′), Vekić (71′), Awua (89′); Ševelj (71′), Velić (90’+4) 
RDEČI KARTONI: 

Končni izid: ND Gorica – NK Radomlje 0:1

 

▶️ 1′ Začetek tekme!

 

17′ Prva resna priložnost za Goričane. Na desni strani kazenskega prostora je do strela prišel Baruca, čigar strel je švignil mimo desne vratnice vratarja Velića.

 

19′ Prvi resnejši poizkus Radomljanov. Izven kazenskega prostora je do strela prišel Šošić, nekaj dela pa je pri tem imel vratar Likar, ki je žogo naposled ujel in ohranil mrežo prazno.

 

⚽️ 25′ GOOOOOOOOL! Po odličnem prodoru Ševelja, ki je žogo v kazenskem prostoru podal pred domača vrata, je do strela prišel Hadžić in Radomljane popeljal v vodstvo.

 

⏸ KONEC PRVEGA POLČASA! ND Gorica – NK Radomlje 0:1

 

🔁 46′ Prva menjava pri domačih. Igro je zapustil Šošić, v igro je vstopil Sever.

 

▶️ 46′ Začetek drugega polčasa.

 

🟨 53′ Rumeni karton za Lebana.

 

🔁 57′ Dvojna menjava pri gostih. Iz igre Marković in Nuhanović, v igro Hrvoj in Cerar.

 

🔁 61′ Dvojna menjava tudi pri Goričanih. Iz igre Leben in Baruca, v igro Bešir in Awua.

 

66′ Lepa priložnost za Radomljane, po predložku Cerarja je z glavo meril Sever, Likar pa je njegov strel odbil v kot. Ostaja 0:1.

 

🔁 67′ Nova menjava pri Radomljanih. Iz igre Sokler, v igro Jazbec.

 

🔁 70′ Še ena menjava pri Goričanih. Iz igre Kranjc, v igro Ebuka.

 

🟨 71′ Porumenela sta Vekić in Ševelj.

 

75′ Poizkus z glavo Cerovca, ki je do strela prišel po podaji iz kota. Velić je njegov strel ujel, ostaja 0:1

 

🔁 79′ Še zadnja menjava pri Radomljanih. iz igre Čuić, v igro namesto njega pa Tahiraj.

 

🔁 86′ Še zadnja menjava pri Goričanih. Iz igre Ahmetaj, v igro Jukić.

 

89′ Odličen poizkus Mevlje, še bolje pa se je izkazal Velić. Kot za Gorico.

 

🟨 89′ Rumen karton je prejel Awua.

 

⏯ 90′ Spremljali bomo pet minut sodnikovega dodatka.

 

🟨 90′ + 4 Rumen karton je prejel Velić.

 

⏹ KONEC TEKME!