fbpx

Novice

ANEJ LOVREČIČ NOVI TRENER SELEKCIJE U14

Selekcijo U14 NK Radomlje, ki bo v novi sezoni nastopala v 2.  ligi starejših dečkov MNZ Ljubljana, bo v bodoče vodil Anej Lovrečič. Gre za starega znanca slovenskih nogometnih zelenic, ki je v svoji profesionalni karieri v Prvi slovenski ligi zbral 178 nastopov. Med drugim je igral tudi za Olimpijo, Celje in Koper. Po nogometnem pokoju je že vodil mlajše selekcije, nekaj časa je deloval pri Celju ter Rudarju iz Velenja. Poleg vodenja selekcije do 14 let pa bo v Radomljah opravljal tudi funckijo pomočnika trenerja pri selekciji U15, ki bo letos tekmovala v 1. ligi NZS.

Ob prihodu v klub smo s trenerjem Lovrečičem opravili krajši pogovor.

Po delu v Velenju in Celju ste prišli v Radomlje kot trener selekcije U14. Kako se počutite v tej vlogi?

Ja, kot trener sem začel v klubu NK Rudar Velenje, kateremu se lahko zahvalim za ponujeno priložnost saj je zaslužen za to, da sem trenerstvo vzljubil. Potem sem bil v NK Celje, kjer sem se v kratkem času naučil marsičesa novega in se jim za priložnost tudi zahvaljujem. Trenutno sem v Radomljah, kjer lahko po enem tednu dela povem le dobre stvari. Igralce in ostale ljudi v klubu še spoznavam, prvi vtis pa je definitivno pozitiven in upam, da bomo šli od tod le še navzgor.

V klubu imate dobre pogoje za delo z mladimi. Kako gledate na ves pogon akademije NK Radomlje?

Pogoji so fantastični. Sem mnenja, da se v akademiji dela zelo dobro, dosledno, najbolj pa me veseli dejstvo, da si ljudje v klubu želijo napredka in k temu tudi stremijo.

Kakšen potencial mladih nogometašev vidite na slovenskih igriščih?

Kolikor uspem opaziti je kvalitete veliko, vendar sem mnenja, da žal našim otrokom manjka tisto, kar so moje generacije imele, in sicer je to ulica. Danes je tega vedno manj in zato mislim, da se pozna razlika v kvaliteti, karakterju itd. Zato pa je naloga nas trenerjev, da otrokom ponudimo čim boljše pogoje, jim omogočimo čim boljše treninge ter jim predamo svoje izkušnje in znanje.

Kakšne so vaše trenerske ambicije?

Ambicije so velike, vendar se zavedam, da sem komaj začel in bom moral vložiti ogromno truda, da bom lahko kaj dosegel.

Dolgo let ste preživeli v slovenskih klubih kot vezist. Kako se spominjate obdobja in kako vidite danes slovensko nogometno ligo?

Bilo je lepo, jaz sem užival. V času, ko sem igral še profesionalno, je bilo v Prvi ligi precej več domačih fantov in manj tujcev. Drži pa, da so tujci v tistem času dosti bolj izstopali, saj je šlo po mojem menju za kakovostenjše igralce. Bilo je tudi več starejših, izkušenih igralcev, od katerih smo se lahko mladi učili. Danes je situacija malo obrnjena vendar menim, da je naša liga zelo kvalitetna in žal podcenjena.

Kje živite in kam vas bo še peljala nogometna pot?

Sem Izolan, vendar zadnjih 13 let živim z družino v Celju. Kam me bo nogometna pot popeljala ne znam napovedati. Želim si le sredine, kjer bi užival v nogometu imel mir in možnost izobraževanja ter napredovanja do mojega maksimuma. Kdaj in kam me bo pot peljala pa bomo videli.

Intervju pripravil: Lamin Diallo