fbpx

Novice

MURA IN RADOMLJE ŠE NISTA REKLA ZADNJE BESEDE

Prva liga Telemach 

Sobota, 15.8.2021; 5.krog

Stadion Fazanerija

NK MURA : NK KALCER RADOMLJE  ?:? (2:2) 

0:1 Šarić (1.), 1:1 Lotrič (13.), 1:2 Varga (34.), 2:2 Maroša (45.)

 

Nedeljska tekma v Fazeneriji je bila pomembna za oba tekmeca. Mura, ki je še v četrtek doživela zgodovinski uspeh in se uvrstila v evropska tekmovanja, se v domačem prvenstvu do petega kroga ni znašla. Po štirih krogih je imela zgolj 2 točki, kar vsekakor ni realen prikaz letošnjega moštva.   

Radomljani pa so po porazu proti Mariboru zbistrili glave in že od prve minute pokazali, da so v goste prišli prav po vse 3 točke. 

Tako smo prvi gol na tekmi videli že v 42 sekundi, ko je Pišek iz roba kazenskega prostora na desni strani lepo našel Zabukovnika, ta pa je z ostro podajo žogo za gol kot na pladnju postregel Ivanu Šariču. 

A v 13. minuti je sledil odgovor Mure. Domači so preko sredine igrišča ustvarili veliko prostora, žogo v prostor pa je po podaji Maroše izkoristil Mitja Lotrič. 

Nato pa je znova sledilo vodstvo Radomelj. Ponovno se je vse začelo pri Pišku, ki je s predložkom iz kota našel Gučka. Ta je žogo v kazenskem prostoru ustavil v stilu največjih mojstrov in jo spravil do Varge, ki s strelom ni odlašal. 

Naslednja nevarna priložnost pa je pripadla Muri. V 45. minuti je z leve strani lep predložek poslal Pucko. Žoga se je nesrečno odbila od Ihbeishehja, na pravem mestu pa je bil vratar Šugič. 

V isti minuti pa je sledilo izenačenje. Po hitrem protinapadu je žogo v kazenskem prostoru sprejel Amadej Maroša. Ta se je znašel in spretno potisnil žogo med nogama gostujočemu vratarju. 

Drugi polčas pa so bolje odprli domači. Že v 50. minuti so imeli priložnost iz enajstih metrov, ko je drugi zadetek lovil Maroša. Na žalost Prekmurcev je streljal preveč po sredini vrat in ponovno se je z nogo izkazal vratar Šugič. 

To pa je bila tudi zadnja priložnost pred prekinitvijo v 59. minuti. Vreme v Prekmurju namreč ni dovoljevalo normalnih pogojev za igro, zato jo je glavni sodnik tekme Alen Borošak prekinil.

Srečanje se bo od 59. minute naprej odigralo 3. septembra 2021 ob 17:00 so sporočili z Nogometne Zveze Slovenije.