fbpx

Novice

V ČETRTEM KROGU PRVI SPODRSLJAJ RUMENIH BOJEVNIKOV

Prva liga Telemach 

Sobota, 7.8.2021; 3.krog

Mestni stadion Domžale

NK KALCER RADOMLJE : NK MARIBOR 1:2 (0:2) 

Vrhovec (16./11 m), Sirk (26.), Varga (65.)

 

V soboto se je pisal 4. krog Prve lige Telemach in obetal se je pravi derbi. Do tedaj neporaženi Radomljani so na Mestnem stadionu Domžale gostili večkratne slovenske prvake iz Maribora. Ti so po porazu proti Olimpiji še vedno s šestimi točkami zavzemali 2. mesto na lestvici. 

Začetek tekme je pripadel gostom. Že v 16. minuti je glavni sodnik dosodil po mnenju mnogih sporno enajstmetrovko v korist vijoličnih navijačev. Blaž Vrhovec je strel z bele točke zanesljivo zadel po sredini vrat in Mariborčane popeljal v vodstvo. 

Že v naslednji resni priložnosti pa so gosti povedli z dvema goloma prednosti. V 25. minuti je z desne strani enkraten predložek v mali kazenski prostor poslal Matko, njegovo podajo pa je z glavo izkoristil Rok Sirk.

Radomljani so z nevarno priložnostjo zagrozili že čez 3 minute, ko se je po dolgi podaji lepo znašel Primc, žogo poslal do Šariča, ta pa je iz težkega položaja zadel vratnico. 

Tekma je bila hitra in ponovno je v 29. minuti sledil odgovor Maribora. Iz približno dvajsetih metrov je z močnim in pretkanim strelom poizkušal Alvir, njegova žoga pa je zadela zunanji del mreže. 

Priložnosti v prvem polčasu niso počivale. V 37. minuti so gosti preko Matka že drveli proti golu domačih. V akciji 2 proti 2 se je Aljoša za strel odločil kar sam, žoga pa je za las zgrešila desno vratnico vratarja Šugiča. 

S to akcijo pa so se tudi končale resne priložnosti prvega polčasa v katerem so prevladovali Štajerci. 

Prva priložnost v drugem polčasu pa je pripadla Radomljanom. V 56. minuti je po levi strani lepo preigraval Rugaševič in predložek poslal v kazenski prostor. Gosti so žogo odbili do vročega Zabukovnika, ki pa je iz težkega položaja streljal preko vrat. 

Nato pa je sledila tudi nagrada Mlinarjem. Iz prostega strela je z ostrim predložkom svoje soigralce iskal Primc. Po manjšem fliperju pred gostujočim golom se je najbolje znašel rezervist Sacha Varga, ki je žogo v mrežo pospravil kar s peto.

Tako so rezultat Radomljani v 65. minuti zmanjšali na 1:2 in se ponovno vrnili med žive.

Čez slabih 10 minut so rumeni bojevniki ponovno poizkušali v obetavnem protinapadu, ko so s štirimi igralci drveli proti golu vijoličnih. Strel je izvedel Pogačar, žoga pa je končala kakšen meter od vratarja Juga. S to priložnostjo pa so se zaključile tudi resne priložnosti na tekmi.

Radomlje so doživele prvi poraz v sezoni in so tako s petimi točkami pristale na 5. mestu lestvice.

Maribor pa se je s tretjo zmago v sezoni zavihtel na vrh elitne slovenske lestvice in tako ublažil poraz iz derbija preteklega kola.