fbpx

Novice

MLADINSKA EKIPA JE V DRUGEM KROGU TEKMOVANJA DOMA UGNALA BRAVO

V prvem krogu so mladinci remizirali proti Olimpiji, v drugem krogu pa so ponovno igrali proti ljubljanskemu moštvu, le da je bil tokrat v Športnem parku Radomlje nasprotnik Bravo. Kadetska tekma je bila zaradi večjega števila obolelih igralcev prestavljena na 27. september.

Mladinska ekipa je srečanje začela v naslednji postavi: MesarićŽunec, Solaković, Zulić, PurkartAndjelić, DurakovićRovšek, Štorman, MalenšekJerin. Četa Erika Merdanovića je srečanje začela odlično in za vodstvo zadela že v šesti minuti. Zanesljiv je bil Luka Jerin. Že pred prvim zadetkom so imeli mladi Mlinarji lepo priložnost za vodstvo, a je Matej Malenšek ni izkoristil. Gostje so po uvodnem zadetku hitro izenačili, ko je v osmi minuti natančno, tudi z nekaj smole v vrstah Radomljanov, zadel Pučnik. Sledilo je nekaj minut, ko so gosti poskušali z napadi in imeli več posesti, nato pa je sledila popolna dominacija Radomljanov. V nadaljevanju prvega dela so imeli domačini še dve priložnosti za zadetek, v 45. minuti pa so naposled ponovno prišli v vodstvo. Zadetek je dosegel Rok Štorman

V drugem delu so Radomljani znova hitro zadeli. Tudi tokrat je bil natančen Štorman, ki je vodstvo tako povišal na 3:1. Ob polačasu je moral igro zaradi lažje poškodbe zapustiti kapetan Anel Zulić. V drugem delu so priložnost dobili še Gorgiev, Davidović, Čosić, Vuković in Janušić.

Po tekmi je prvo zmago v novi sezoni pokomentiral glavni trener mladinske ekipa Erik Merdanović: ”Tekmo smo začeli izvrstno. Že pred prvim zadetkom smo si priigrali odlično priložnost, ki je na žalost nismo izkoristili. Nato smo hitro zadeli ampak tudi hitro prejeli zadetek, kar je posledica pomanjkanja koncentracije v fazi branjenja. V nadaljevanju prvega polačsa je bila igra precej enakovredna, nato pa se je razmerje moči prevesilo v našo prid in pred koncem igre smo zadeli še drugič. V drugem delu smo našo dobro igro le še nadgradili, čemur so veliko pripomogle tudi menjave. To je tudi dokaz, da je v ekipi pomemben vsak posameznik. Naše moštvo je zelo enakovredno in v vsakem trenutku lahko računam na kogarkoli izmed svojih igralcev. Zmaga je bila zaslužena in sedaj smo že osredotočeni na sredino tekmo proti Kopru.

Mladinci in kadeti se bodo v sredo, 17. avgusta v tretjem krogu tekmovanja pomerili z ekipama FC Koper.