fbpx

Novice

MLADINCI DOMŽALAM VZELI 3 TOČKE

Sobota, 30.10.2021, 11. krog, Radomlje, Športni park Radomlje

NK Radomlje(U17) : NK Domžale(U17) ; 1-2

NK Radomlje (U19) : NK Domžale (U19) ; 3-0

 

Komentar: Uroš Terzić

Po enomesečnem premoru igranja tekem in dvojni zaustavitvi aktivnosti zaradi obveznih karanten, smo v soboto zopet stopili na igrišče in odigrali prvenstveno srečanje proti sosedom iz Domžal. Fantje so bili med obdobjem karanten zelo vestni in z individualnim programom nekako vzdrževali telesno pripravo ter se na vse načine poizkušali optimalno prilagoditi razmeram, zato sem imel nehvaležno nalogo pri izbiri osemnajstih igralcev, ki so bili vpoklicani v kader za omenjeno tekmo.

Vsi igralci so delovno vnemo, željo po napredovanju, voljni moment in predvsem energijo prenesli skozi celotno srečanje, tako da lahko našo prvo skupno tekmovalno izkušnjo ocenim za zelo dobro. Žal smo bili rezultatsko prekratki, saj smo v srečanje krenili preveč spoštljivo in po natančnih zaključkih gostov hitro dvojno zaostali. Proti koncu prvega polčasa nam je uspelo vzpostaviti ravnotežje na igrišču, žogo smo večkrat zadržali v svoji posesti in iz tega preiti v napad oz. zaključiti akcijo.

V drugem delu smo nadaljevali v podobnem ritmu, po predložku znižali zaostanek in si priigrali nekaj obetavnih situacij, ki bi jih z malce več zbranosti oz. mirnosti lahko pretvorili v zadetek. Za nami je prva tekma, ki jo lahko ocenim za solidno. Odziv fantov na vse dražljaje je pozitiven, energija je bila na želenem nivoju, tako da se vsi skupaj veselimo nove preizkušnje, ki bo v nedeljo 7.11.

 

Komentar: Erik Merdanović

Priprave na sobotni obračun proti NK Domžale so skozi teden potekale brez težav, tako da smo tekmo nestrpno pričakovali. Sam prvi polčas je bil dokaj gledljiv z obeh strani, ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti ampak je ostalo pri začetnem rezultatu. V drugi polčas smo pa vstopili odlično in zadeli po čudoviti ekipni akciji. V nadaljevanju so nam gostje olajšali delo, saj so zasluženo dobili dva rdeča kartona ampak to ne spodbije dejstva, da smo bili veliko boljša ekipa. Gol iz enajstmetrovke in iz hitrega protinapada sta bila dovolj, da smo se na koncu veselili zaslužene zmage.

Ob tej priložnosti bi rad pohvalil celotno ekipo. Od vseh igralcev, do trenerskega osebja, skavtinga, medicinske službe in analize. Vsi skupaj smo v zadnjem času dvignili nivo dela še na višji stopnico, kar se kaže na zadnjih rezultatih. Zdaj nas do konca jesenskega dela čakajo še štiri tekme na katerih želimo nadgrajevati dosedanje delo in biti rezultatsko uspešni.