fbpx

Novice

MLADINCI ŠE NAPREJ MELJEJO VSE PRED SEBOJ

Na velikonočno soboto je bilo na delu kar nekaj mladinskih selekcij – Mladinci in kadeti so gostovali v Kidričevem, mlajši dečki so igrali doma proti NK Moravče, starejši dečki pa so tekmo prestavili na sredo 4.4.

Mladinci in kadeti so odigrali tekmo 19. kroga 1. SML in 1.SKL. Najprej so se na razmočeno igrišče podali kadeti in se v zaostanku žal znašli že na začetku tekme. V 2′ je iz 11-metrovke zadel Rogina. V 20′ minuti je bil rezultat 2:0 za domače. Po zaostanku pa so naši fantje vzpostavili ravnotežje in postajali vedno nevarnejši. V 1. polčasu zadetkov več ni bilo. V nadaljevanju pa so rumeni bojevniki prikazali izjemno borbenost, borili so se za vsako žogo in v 63′ se je trud izplačal, saj je rezultat znižal Denis Adrović. Kljub res fanatični borbenosti do konca niso uspeli še enkrat zadeti, so pa zato domači v 78′ odločili zmagovalca.

Mladinci še naprej naravnost blestijo!
Zmagali so še petič zapored, tokrat so padli vrstniki Aluminija. Na težkem igrišču so povedli že v 2′, ko je zadel Jure Perger, 4. strelec mladinske lige. Kljub še nekaj velikim priložnostim se rezultat ni več spremenil, ekipa tokrat ni prejela zadetka in se veselila nove zmage, kar zelo pozitivno vpliva na vzdušje v ekipi, s čimer se strinja tudi kapetan Jernej Kočar: »Vzdusje je pozitivno, gledamo, da bomo obstali v ligi. Veliko lažje je trenirat ob zmagah, fantje so bolj sproščeni na treningih in v garderobi je zelo dobra atmosfera. Mislim, da smo naredili velik preskok v igri od jesenskega dela. Bolj smo disciplinirani, dobro komuniciramo med igro in dobro stojimo na igrišču. Ključno pa je to, da imamo večjo željo po zmagi kot nasprotniki proti katerim smo igrali.«

Mlajši dečki so včeraj odigrali prvo tekmo spomladanskega dela in z odlično igro dokazali, da so pozimi zelo dobro trenirali. Vrstnike iz Moravč so premagali s 6:0, pokazali so veliko lepe kombinatorne igre in tako dobro otvorili drugi del sezone.

                                         Mlajši dečki

Odličnim rezultatom in predstavam mladih Radomljanov sta se pridružili tudi ekipi U12 in U11, ki sta prav tako pokazali lep nogomet in se veselili zmage. Tudi ekipa U10 si zasluži pohvale za svojo predstavo proti Bravu.

V klubu smo ponosni na podmladek in si želimo, da se bodo fantje še naprej dobro razvijali. Staršem pa vse čestitke za ponosno in fair play navijanje.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida