fbpx

Novice

KONČANA JE ENA NAJUSPEŠNEJŠIH SEZON V ZGODOVINI KLUBA

Z včerajšnjo visoko zmago selekcije U14 NK Radomlje proti Interblocku je končana ena najuspešnješih sezon v zgodovini kluba. Velik del so prispevale selekcije akademije NK Radomlje, ki bodo v prihodnjo sezoni prvič v zgodovini kluba vse hkrati igrale v najvišjem rangu državnega tekmovanja. Že pred časom so si obstanek v ligi zagotovili kadeti in mladinci, pred dnevi pa je napredovanje v 1. ligo NZS zahod potrdila še ekipa starejših dečkov do 15 let. Kot že rečeno, je včeraj slavila tudi selekcija U14, ki je pod taktiriko Tineta Hledeta osvojila naslov prvakov v 3. ligi MNZ Ljubljana in si tako zagotovila napredovanje v ligo višje.

Selekcija U14 z nekaj napora osvojila naslov prvaka 3. lige MNZ Ljubljana

Selekcija U14 je pod vodstvom Tineta Hledeta svojila prvo mesto v tretji ligi starejših dečkov pod okriljem MNZ Ljubljana. V zadnjem krogu so visoko z 0:7 v gosteh odpravili NK IB 1975 Ljubljana ter tako potrdili naslov prvaka tretje lige. Ekipa Radomljanov je skozi celotno prvenstvo vodila na lestvici z izjemo nekaj krogov, ko so imeli odigrano tekmo manj od svojih konkurentov. Po rednem delu prvenstva se je ekipa U14 tako uvrstila v ligo za prvaka, v kateri je sezono sklenila neporažena .

Skupno je ekipa Radomljanov na 18 tekmah v letošnji sezoni zabeležila 14 zmag, 3 remije in 1 poraz. Najvišjo zmago je dosegla proti NK Ljubljana, ko je slavila s kar 15:0. Edini poraz je doživela v 12. krogu prvenstva proti ekipi Komende. Skupno so dosegli 91 zadetkov ter jih prejeli 16, desetkrat pa je ekipi uspelo lastno mrežo ohraniti nedotaknjeno.

 

Po koncu tekmovanja je za našo spletno stran spregovoril glavni trener selekcije U14 Tine Hlede: ”Pred tekmo smo se zavedali, da nam naslov prvaka prinese le zmaga. Odigrali smo zares dobro tekmo, vidi se napredek celotne ekipe. Ne glede na rahlo nervozo pred tekmo, smo v tekmo šli dobro in že po petih minutah vodili 0:2. Tekmo smo kontrolirali in prvi polčas se je končal z 0:5. Tudi drugi polčas, smo odigrali korektno in zadeli še dvakrat.” Hlede je spregovoril tudi o občutekih ob osvojenem naslovu prvaka: ”Pot do prvaka je bila kot vedno, ne glede na ligo, zahtevna. Igrali smo večino časa z leto starejšimi nasprotniki in pri teh letih je leto razlike velikanskega pomena. Ne glede na fizično razliko, smo igrali najlepši nogomet in zasluženo osvojili prvenstvo. Neizmerno sem vesel, da bo ta selekcija naslednje leto igrala v prvi ligi U15 zahod. Ekipa, ki je zares nekaj posebnega, kvalitetna, enotna, empatična, zares ekipa v pravem pomenu. Vesel sem, da se bil del zgodbe U14 in z Jako, Kajo ter Luko tvoril res en super team, katerega ne bom nikoli pozabil. Kot največji uspeh te sezone pa ne vidim nobene zmage, pokala.. največji uspeh te sezone je to, kakšni posamezniki so postali fantje, kako so zrasli kot osebe in kot nogometaši.”

Selekcija U15 se je po osvojenem naslovu prvaka v 1. ligi MNZ Ljubljana uvrstila v 1. ligo NZS zahod

Selekcija U15 ima za seboj prav tako nepozabno sezono. V letošnjem letu jim je uspelo prvenstvo zaključiti na prvem mestu brez poraza, za tem pa so se v kvalifikacijah za popolnite prve lige NZS z skupno zmago proti Izoli uvrstili še v najvišji rang tega starostnega tekmovanja. Po besedah glavnega trenerja Bojana Komatovića je bila to sezona, polna vzponov in padcev, v kateri so fantje trdo garali, da so na koncu prišli do željenega rezultata. Za razliko od svojih mlajših kolegov so celotno sezono sklenili brez samega poraza.

Radomljani so na dvajsetih tekmah rednega dela in končnice dosegli osemnajst zmag in dva remija. Obakrat so remizirali proti ekipi Vrhnike. S končnim osvojenim prvim mestom v 1. ligi MNZ Ljubljana so osvojili naslov prvaka ter si na ta način priigrali kvalifikacije za uvrstitev v 1. ligo NZS zahod. Žreb jim je namenil ekipo Izole, katero so na obeh obračunih uspeli premagati ter si zagotoviti nastop v Prvi ligi NZS zahod. Na prvi tekmi v Izoli so slavili z izidom 2:3, doma pa so nato ugnali še z rezultatom 3:0. Največ golov je v 20 tekmah dosegel napadalec Alen Muminović, največjo minutažo pa je zbral Miha Golob.

 

Kadeti in mladinci so si nastop v prihodnji sezoni prve lige zagotovili že v maju

Ekipi kadetov in mladincev sta si obstanek v Prvi slovenski mladinski in kadetski ligi zagotovili že konec maja. Po slabšem začetku se je kadetska ekipa kasneje pobrala in si uspela po sedemnajstih krogih brez zmage zagotoviti obstanek v ligi. Največ golov je za ekipo dosegel Črt Vuković, ki je na 26 tekmah v polno meril sedemkrat. Po pet golov sta prispevala Uroš Stojnić ter Matej Malenšek, ki je v pretekli sezoni debitiral tudi za člansko moštvo v Prvi ligi Telemach.

Mladinska ekipa se je na čelu s trenerjem Erikom Merdanovićem izkazala še bolje. Prvenstvo so fantje sklenili na petem mestu. Na šestindvajsetih tekmah so mladi Radomljani zabeležili 11 zmag, 9 remijev in 6 porazov ter osvojili najvišje število točk odkar mladinska ekipa nastopa v prvi ligi. Pri mladincih je z največ goli blestel Lovro Kostanjšek, ki jih je dosegel 12. Tik za njim sta z desetimi zadetki Rok Štorman in Ismir Nadarević, izjemno pa se je izkazal tudi Moreno Vuškovič, ki je v klub prispel v času zimske pavze ter nato v spomladanskem delu na desetih tekmah dosegel 8 zadetkov.

Omeniti gre tudi, da sta za člansko ekipo debitirala tudi Anže Kolar ter Anel Zulić. Prvi je odigral tri tekme in za člane zbrall 63 minut. Slednji je v Prvi ligi Telemach zabeležil 101 minuto, 90 minut pa je odigral tudi v Pokalu Slovenije. Na klopi za rezervne igralci sta bila pri članih tudi Rok Štorman in Patrik Mesarić.

Tekst in grafična podoba: Lamin Diallo

Foto: Tomaž Strgar