fbpx

Novice

SELEKCIJA U15 PRIHODNJO SEZONO V PRVI LIGI NZS

Selekciji U15 je v letošnji sezoni uspel velik podvig. V rednem delu 1. lige starejših dečkov MNZ Ljubljana so varovanci Bojana Komatovića osvojil naslov prvaka in si izborili nastop v kvalifikacijah za popolnitev 1. lige starejših dečkov NZS. V kvalifikacij so se pomerili z Izolo in slavili na obeh obračunih. Prvi se je končal z izidom 2:3, na drugem pa so mladi Radomljani popolnoma nadigrali Izolane in slavili z visokih 3:0.

Tekmo v Radomljah so mladi nogometaši selekcije do 15 let odlično začeli in si že v prvih minutah priigrali nekaj lepih priložnosti. Eno izmed teh je imel Alexander Suvorov, ki je po lepem predložku Klančarja meril za las mimo desne vratarjeve vratnice. V 14. minuti je rumeno-črnim le uspelo načeti mrežo nasprotnika. Iz prostega strela je lepo meril Gal Corn in vrhunsko zadel za 1:0. Do konca prvega dela so si Radomljani priigrali še nekaj lepih priložnosti vendar jim vodstva ni uspelo povišati.

V drugem delu se je tekma nadaljevala v podobnem ritmu. Ponovno so bili več pri žogi domači, ki so potrpežljivo napadali in poskušali zadeti še drugič. V 48. minuti se je ponovno izkazal Gal Corn, ki je dosegel svoj drugi zadetek na tekmi ter Radomljanom priigral lepo prednost, saj je skupni izid iz obeh tekem znašal že 5:2 v prid mladim Mlinarjem. Piko na i za slavje pa je 54. minuti srečanja postavil Lan Klančar in ni bilo več dvoma, kdo bo slavil uvrstitev v 1. ligo NZS. Radomljani so se tako veselili končne zmage s 3:0 ter potrdili napredovanje v najvišji rang tekmovanja v starostni kategoriji do 15 let v celotni državi.

Po tekmi je uspeh selekcije U15 pokomentiral trener Bojan Komatović: ”Na povratno tekmo smo se pripravili zelo dobro, saj smo poznali njihove glavne nevarnosti. Odigrali smo zares neverjetno tekmo, kar potrjujejo tudi podatek, da so imeli Izolani le en strel na naš gol. Celoten klub na čelu z igralci in trenerji si je želel uvrstitve v Prvo ligo NZS Zahod. Vsi, ki smo trdo garali za ta uspeh, se zavedamo, kakšna je bila celotna pot. Prisotnega je bilo ogromno truda, trdega dela, odrekanja.” Komatović je ekipo staješih dečkov prevzel v času zimske pavze. ”Dobro delo je začel že Uroš Terzić, ki je ekipo vodil v prvem delu sezone. Zahvale za ta uspeh gredo tudi njemu. Osebno sem zelo ponosen na vse igralce in sodelavce. Zares nam je uspel velik podvig in teh ljudi ne bom nikoli pozabil” je še dodal Komatović in se s fanti zasluženo veselil ekipnega uspeha.

Tekst: Lamin Diallo