fbpx

Novice

KADETI SLAVILI PROTI MURI, MLADINCI OSVOJILI TOČKO

Kadeti in mladinci so v soboto, 22. oktobra odigrali srečanji 12. kroga Prve slovenske kadetske in mladinske lige. Nasprotnik je bila Mura, tekma pa je bila odigrana v Radencih. 

Trener kadetov Dragan Čadikovski je v začetno enjasterico uvrstil naslednje igralce: Ločnikar © – Kmetić, Stojanov, Dragaš, RaztresenMarsel, Mavra – Pasutto, Milojević, Peranović – Jahić. Kadeti so povedli že zelo zgodaj, ko je v tretji minuti svoj drugi zadetek za kadetsko moštvo dosegel Leo Peranović. Nogometaši Mure so izid v 18. minuti izenačili. Strelec zadetka za Prekmurce je bil Sečkar. Ekipi sta na odmor odšli z neodločenim rezultatom ena proti ena.

V drugem delu so Radomljani ponovni prešli v vodstvo, ko je v 54. minuti še drugić na tekmi zadetek dosegel Leo Peranović in s tem postavil končni izid srečanja 1:2. Kadetska ekipa je s tem zabeležila drugo zmago v prvenstvu in na lestvici prehitela ekipo Gorice. 

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril glavni strateg kadetskega moštva Dragan Čadikovski:”Z rezultatom sem seveda zadovoljen. To je bila za nas zelo pomembna tekma, saj je Mura naš konkurent v ligi. Povedli smo takoj na začetku, nato malce po nepotrebnem prejeli gol. V drugem delu je bila tekma zelo enakovredna, smo pa bili za odtenek boljši in si priigrali tudi nekaj več priložnosti in iz ene smo tudi dosegli zmagoviti zadetek. Veseli me, da smo uspeli doseči zmago, saj vem, koliko to pomeni mojim fantom. Sedaj je na nas, da formo potrdimo proti Nafti, s katero se bomo soočili v naslednjem krogu.

Mladinska ekipa proti Muri osvojila točko

Trener Erik Merdanović je za srečanje mladinskih ekip v prvo postavo uvrstil naslednje igralce: Mesarić © – Purkart, Čosić, Solaković, BrvarDuraković, Davidović – Šćira, Štorman, Malenšek – Jerin. Zaradi suspenza je v ekipi manjkal Nejc Žunec. V ekipi je še vedno manjkal Filip Andjelić, ki bo zaradi poškodbe odsoten še nekaj časa. Zaradi bolezni sta manjkala tudi Jan Rovšek in Fran Janušić.

Mladinska ekipa je zadetek prejela že sedmi minuti, ko je za Muro natančno meril Donko. Varovanci trenerja Merdanovića so poskušali, vendar na razmočenem terenu v Radencih niso prišli do uspešnega zaključka. V drugem delu pa so naposled le dosegli izenačujoči zadetek. V 55. minuti je svoj tretji gol v letošnji sezoni dosegel Matej Malenšek, pri čemer mu je asistiral Rok Štorman. Tekma med mladinskima ekipama Mure in Radomelj se je končala z neodločenim izidom 1:1.

V naslednjem krogu se bodo kadeti in mladinci v 13. krogu pomerili z Nafto. Srečanji bosta odigrani v soboto, 29. oktobra v Športnem parku Radomlje.

Tekst: Lamin Diallo