fbpx

Novice

ROK ŠTORMAN, PRVI STRELEC MLADINSKE LIGE: ”VSAK DOSEŽEN GOL JE ZASLUGA CELOTNE EKIPE.”

Rok Štorman je rojen leta 2004 v Celju. Kasneje se je med odraščanjem s starši preselil v Žalec, kjer je tudi opravil svoje prve nogometne korake. Pri dvanajstih letih so njegov talent opazili pri NK Celje, za katerega je nastopal vse do predlanske sezone in nato v poletnem prestopnem roku 2021/22 prestopil v NK Radomlje, kjer trenutno igra vidno vlogo v ekipi Erika Merdanovića.

Rok je v letošnji sezoni na enajstih tekmah zadel 10 golov, kar ga uvršča na sam vrh lestvice strelcev Prve slovenske mladinske lige. ”Nogomet je ekipni šport in zelo pomembno je, da predstava posameznika ni pomembnejša od igre celotne ekipe. Vsak dosežen gol je delo in zasluga celotnega moštva od vratarja naprej.” je dejal Rok, ki se najbolje znajde na položaju napadalnega vezista. V letošnji sezoni skupaj z Davidom Šćiro, Luko Jerinom in Matejem Malenškom tvori učinkovit napadalni četvorec, saj so omenjeni igralci z Rokom na čelu v letošnji sezoni skupno dosegli 19 od 26 zadetkov mladinske ekipe, ki si trenutno z ljubljansko Ilirijo deli prvo mesto na lestvici. Osemnajstletnik, ki je že v jesenskem delu lanske sezone sedel na klopi članske ekipe na prvoligaškem srečanju proti Aluminiju, letos pa je debitiral tudi v Pokalu Pivovarna Union, je nadaljeval: ”S svojo igro sem zadovoljen, vedno pa je prisoten prostor za izboljšave. Zame je pomembno, da imam priložnost za dokazovanje in napredek, kar mi je v NK Radomlje zagotovo omogočeno, saj imamo odlične pogoje za napredovanje ter vrhunske trenerje, ki z nami delajo tudi individualno.” Ob tem je dodal: ”Vedno se bom trudil opravičiti zaupanje trenerjev in na ta način še dodatno pomagati svoji ekipi pri uresničitvi ciljev za letošnjo sezono.

Prvi strelec mladinske lige je spregovoril tudi o osebnih ciljih: ”Ena želja je, da bi igro mladinske ekipe dvignili še na višji nivo. Druga pa je, da bi bil čim prej priključen članski ekipi, saj je moj cilj tudi debitirati med prvoligaško konkurenco.” Rok je v mesecu avgustu zaigral tudi za slovensko izbrano vrsto do 19 let. Vpisal je dva nastopa na prijateljskih obračunih proti Bolgariji, s svojimi predstavami v letošnji sezoni pa vse bolj dokazuje, da si zasluži mesto v ekipi z državnim grbom.

Za konec je Rok dodal še: ”Zavedam se, da le garanje in trdo delo vodita k uspehu. Zahvaljujem se trenerju Eriku Merdanoviću in vsem ostalim trenerjem ter soigralcem, ki so pripomogli k mojemu dosedanjemu nogometnemu razvoju. Še posebej bi se zahvalil trenerju Danijelu Breziću, ki nad mojim nogometnim razvojem bdi že od mojega osmega leta dalje.” 

Mladinska ekipa NK Radomlje se bo z Rokom na čelu v soboto, 22. oktobra soočila z moštvom Mure. Tekma bo na sporedu ob 13.30, ob enajsti uri pa se bodo med sebojo pomerili kadeti.

Tekst: Lamin Diallo