fbpx

Novice

MATIC ROBIDA PO UDELEŽBI NA TURNIRJU MANDARINA CUP-U: ”NA TA NAČIN SE KREPI EKIPNI DUH”

Selekciji U11 in U13 NK Radomlje sta se v tekočem mesecu udeležili mednarodnega turnirja Mandarina Cup, ki je potekal v hrvaškem mestu Opuzen, v Južni Dalmaciji.

V obeh starostnih katergorijah se je turnirja v dolini reke Neretve skupno udeležilo 23 ekip, med katerimi so po imenu izstopali Hajduk Split, Široki Brijeg ter ukrajinski velikan Šahtar iz Donecka. Selekcija mladih Radomljanov do 11 let je v skupinskem delu tekmovala proti ekipam NK Neretvanac, NK Rudeš in NK Jadran, nogometaši Radomelj selekcije U13 pa so v skupini igrali z FC Šahtar, NK Rudeš in NK Jadran.

Ekipa U11 je pod vodstvom trenerja Kristjana Jemca Kocjana prvo srečanje proti ekipi Neretvanca končala z neodločenim izidom 0:0. Na drugem srečanju so bili z izidom 2:1 boljši od ekipe NK Rudeš, na zadnji skupinski tekmi pa so z rezultatom 0:7 visoko ugnali NK Jadran. S skupnimi sedmimi točkami so skupinski del končali na prvem mestu skupne C in se v četrtfinalu pomerili z ekipo NK Abeceda, proti kateri pa so klonili z izidom 0:2.

Ekipa U13 pod vodstvom Matica Robide je bila na prvem srečanju skupinskega dela s 4:0 boljša od NK Rudeš, na drugi tekmi so z 2:0 izgubili proti FC Šahtar ter nato na zadnjem srečanju skupinskega dela s 3:0 ugnali NK Jadran. V skupini B so končali na drugem mestu in se nato v četrtini finala pomerili z NK Široki Brijeg. Končni izid je bil 0:2 v prid ekipe iz Bosne in Hercegovine.

Po končanem turnirju smo se pogovarjali z vodjo ”junior” akademije in trenerjem selekcije do 13 let Maticem Robido, ki je spregovoril o pretekli izkušnji in o tem, kaj je sodelovanje na omenjenem turnirju pomenilo za mlade nogometaše naše nogometne akademije: ”Udeležba na turnirju, kjer nastopajo ekipe, kot so Shaktar, Hajduk, Široki Brijeg in drugi, je vedno dobra izkušnja za naše mlade nogometaše. Z igranjem proti težkim nasprotnikom dobijo vpogled v to, da jim v nogometu ne bo nič podarjeno in da se morajo za dober rezultat vedno potruditi po najboljših močeh. Pridobijo izkušnje, ki jim bodo koristile na nadaljnji nogometni poti. S pristopom in igro obeh ekip, U11 in U13, sem vsekakor zadovoljen, saj smo dobili dokaz, da se lahko kosamo tudi z bolj selekcioniranimi in renomiranimi ekipami. Udeležba na večdnevnem turnirju pa je dobrodošla tudi z vidika druženja in dodatnega povezovanja med igralci. Ekipa je ves čas skupaj in se na ta način še bolj poveže, s čimer se še dodatno okrepi ekipni duh. Močan ekipni duh pa pripomore tudi pri tem, da vsaka ekipa na igrišču izgleda še bolj čvrsta in težko premagljiva.

Tekst: Lamin Diallo